Hrvatska turistička ponuda na sajmu MITT u Moskvi

Hrvatska turistička zajednica nastupit će na na najvećem ruskom turističkom sajmu MITT (Moscow International Travel&Tourism Exhibition), koji se ove godine održava u Moskvi od 14. do 16. ožujka. Sajam...

Hrvatska turistička zajednica nastupit će na na najvećem ruskom turističkom sajmu MITT (Moscow International Travel&Tourism Exhibition), koji se ove godine održava u Moskvi od 14. do 16. ožujka.

Sajam MITT godišnje posjeti oko 35.000 posjetitelja te upravo zbog toga predstavlja ključno mjesto za otvaranje sezone u B2B, ali i B2C segmentu poslovanja, odnosno za sklapanje poslova. Naime, na sajmu su pristuni gotovo svi vodeći ruski i međunarodnituroperatori koji rade na ruskom tržištu. Sajam se održava na površini od oko 50.000 kvadratnih metara, a izlagat će više od 2000 kompanija i predstavnika brojnih međunarodnih turističkih destinacija. Uz Hrvatsku turističku zajednicu, na sajmu će nastupiti i pet suizlagača: TZ Grada Zagreba, Plava Laguna, Jadranka hoteli, Marina Frapa i Atlantis Travel.

Tako će i Hrvatska u sklopu sajma predstaviti svoju turističku ponudu, kako općoj ruskoj publici, tako i brojnim ruskim turoperatorima i agencijama. Sajam će posjetiti i visoko izaslanstvo Ministarstva turizma RH i Hrvatske turističke zajednice, kao i niz hrvatskih gospodarstvenika iz sektora turizma. Dogovoren je niz bilateralnih sastanaka, među kojima je i sastanak sa zamjenicom ministra kulture RF, gospođom Allom Manilovom te sastanak s predstavnicima ATOR-a (Udruženje ruskih turoperatora).

Ministar Cappelli također će sudjelovati na službenom otvorenju sajma te na štandu Hrvatske turističke zajednice održati briefing s predstavnicima ruskih medija na temu aktualnosti turističke ponude Hrvatske za 2017. godinu. Ministar Cappelli također će se tijekom boravka u Moskvi susresti s predsjednikom Saborskog odbora u ruskoj Dumi Mikhailom Vladimirovichem Degtyarevim.

U srijedu, 15. ožujka ministar Cappelli će sudjelovati na sastanku ruskog udruženja turističkih agencija i turoperatora – ATOR, na koji su dolazak potvrdili TUI Rusija, Coral, Paks, Ruski Express. U nastavku dana, ministar će se sastati s zamjenicom ruskog ministra kulture, zaduženom za turizam Allom Manilovom s kojima će razgovarati o zajedničkim aktivnostima s ciljem dodatnog jačanja turističkog prometa iz Rusije.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN