HTZ pokrenuo kampanju za promociju cikloturizma na domaćem tržištu

S ciljem promocije cikloturizma na domaćem tržištu, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pokrenula je promotivnu kampanju „Bicikliraj, istraži i uživaj!“ koja je, između ostalog, fokusirana na EuroVelo 8 rutu koja obuhvaća cijelu hrvatsku obalu, od Istre...


S ciljem promocije cikloturizma na domaćem tržištu, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pokrenula je promotivnu kampanju „Bicikliraj, istraži i uživaj!“ koja je, između ostalog, fokusirana na EuroVelo 8 rutu koja obuhvaća cijelu hrvatsku obalu, od Istre do Dubrovnika.

Glavna EuroVelo 8 ruta uključuje 20 dnevnih dionica G1-G20 na potezu od Istre do Dubrovnika, dugačku 1116 kilometara. 

Cikloturizam je u Hrvatskoj unazad nekoliko godina značajno unaprijeđen te bilježi kontinuiran rast potražnje. Kao zemlja imamo vrlo kvalitetnu resursnu osnovu, integrirani smo u EuroVelo mrežu biciklističkih ruta, a dio rute koji prolazi kroz Hrvatsku obuhvaća svih sedam jadranskih županija ukupne duljine 1116 kilometara. Vjerujem kako ćemo ovom kampanjom domaće goste, kojih su u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 9 milijuna noćenja, još više potaknuti na otkrivanje Lijepe naše na jedan zanimljiv, zdrav i održiv način, zaključio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te dodao kako će se aktivnosti u sklopu kampanje provodit narednih mjesec dana, na online i offline kanalima komunikacija.

U sklopu europskog projekta MedCycleTour, napravljena je posebna web stranica „Eurovelo 8“ koja sadrži detaljne tehničke i turističke informacije o ruti, kartografske prikaze i GPX tragove dionica, podatke o vrsti podloga, atrakcijama koje se mogu posjetiti na dionicama i dr. 

Cilj interaktivne stranice na hrvatskom i engleskom jeziku je pomoći u planiranju cikloturističkog odmora i boljem snalaženju u sedam hrvatskih turističkih regija kroz koje prolazi EuroVelo 8 biciklistička ruta u Hrvatskoj.

Ukupna dužina cijele Mediteranske rute, od Cadiza do Cipra, iznosi oko 7500 km te prolazi kroz najatraktivnije predjele jedanaest zemalja Mediteranske regije, odnosno kroz Španjolsku, Francusku, Monako, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Grčku i Cipar.

Hrvatska je integrirana u EuroVelo mrežu biciklističkih ruta, koje povezuju cijeli europski kontinent putem 17 biciklističkih ruta u dužini od 90 tisuća kilometara, kroz 42 europske države.

Naslovna fotografija: HTZ


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN