HTZ raspisuje poziv za marketinške suradnje sa strateškim partnerima

Uskoro natječaj za izbor direktora Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Autor:  HrTurizam.hr

5. listopada 2023.

Danas je održana 27. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi Vijeća, između ostalog, usvojili odluku o raspisivanju Poziva za iskaz interesa za provedbu marketinške suradnje sa strateškim partnerima 2024.-2027.

Riječ je o programu koji se odnosi na suradnje s turoperatorima koji nude organizirane programe za Hrvatsku te s prijevoznicima koji prometuju prema hrvatskim destinacijama u zračnom, autobusnom, željezničkom ili brodskom prijevozu te koji uvode nove ili pojačavaju postojeće programe. 

„Želimo nastavak vrlo uspješne suradnje s najvažnijim partnerima na emitivnim tržištima iz turističke industrije jer na taj način aktivno promoviramo hrvatsku turističku ponudu te privlačimo ciljane inozemne goste. Suradnjom sa strateškim partnerima također podižemo svijest o hrvatskom turističkom brendu na najvažnijim tržištima, posebice kroz provedbu zajedničkih kampanja koje su i predmet ovog poziva“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice. 

Na sjednici su članovi vijeća usvojili Izmjene te dopune Godišnjeg programa rada za 2023. godinu, odnosno Operativnog plana GPR-a i to zbog očekivanog povećanja prihoda od 8,1 posto u odnosu na plan, zbog čega je Hrvatska turistička zajednica sukladno zakonu dužna donijeti navedene izmjene i dopune.

Riječ je o povećanim prihodima od turističke pristojbe, turističke članarine i ostalih izvora prihoda koji će se namijeniti za oglašavanje, odnosno dodatne marketinške i promotivne aktivnosti do kraja ove i početka 2024. godine u cilju vidljivosti i kontinuirane prisutnosti na međunarodnom turističkom tržištu. 

Također, s obzirom na upražnjeno mjesto direktora Predstavništva HTZ-a u Londonu, a nakon odlaska novoizabranog direktora, članovi Vijeća usvojili su i odluku o raspisivanju Javnog natječaja za radno mjesto direktora/ice ureda u Velikoj Britaniji sa sjedištem u Londonu. 

Dodajmo i to kako su članovi Turističkog vijeća usvojili određene izmjene i dopune Pravilnika o radu za zaposlene u predstavništvima i ispostavama u inozemstvu, a temeljem zamolbe je TZ grada Rijeke odobreno članstvo u međunarodnoj organizaciji Aromas Itinerarium Salutis (AIS).

Riječ je o neprofitnoj organizaciji sa sjedištem u Valenciji koja je osnovana s ciljem očuvanja materijalne i nematerijalne baštine povijesnih ljekarni i ljekovitih vrtova i to kroz kreiranje rute koja će biti kandidirana za certifikat Kulturne rute Vijeća Europe. 

Autor:  HrTurizam.hr

5. listopada 2023.