HTZ se priključio globalnoj kampanji za pomoć zagrebačkim bolnicama oštećenima u potresu

Hrvatska turistička zajednica priključila se globalnoj kampanji kojom se želi skupiti milijun dolara za obnovu KBC-a Zagreb i rodilišta u Petrovoj, bolnica oštećenih u potresu koji je u nedjelju...

Hrvatska turistička zajednica priključila se globalnoj kampanji kojom se želi skupiti milijun dolara za obnovu KBC-a Zagreb i rodilišta u Petrovoj, bolnica oštećenih u potresu koji je u nedjelju pogodio Zagreb.

Humanitarnu kampanju „Croatia Earthquake Fund – Zagreb Hospitals“ u kojoj se novac prikuplja putem platforme GoFundMe pokrenula je grupa ACTAI, svjetska grupacija koja okuplja inovatore, tehnologe, sportaše i aktiviste. Kampanja je organizirana u koordinaciji s ACAP – neprofitnom organizacijom hrvatsko-američkih profesionalaca u SAD-u.

Kampanji se priključio velik broj poznatih sportaša, poput hrvatskih košarkaša Roka Stipčevića i Gordana Giričeka, tenisačice Ane Konjuh, slovenskog košarkaša Saše Vujačića – bivšeg NBA prvaka te brojni drugi sportaši i gospodarstvenici.

„Hrvatska turistička zajednica odmah se, putem svojih iznimno praćenih društvenih mreža, uključila u ovu svjetsku kampanju prikupljanja novca kako bi se pomoglo zagrebačkim bolnicama koje su u nedjelju u potresu pretrpjele golema oštećenja. Imamo brojne pratitelje diljem svijeta te razgranatu mrežu od 17 Facebook stranica preko koje smo pozvali sve zaljubljenike u Zagreb, ljubitelje putovanja, ali i sve ljude dobre volje da u ovim teškim trenucima pokažu srce, zajedništvo, solidarnost i priključe se akciji“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Organizatori se nadaju prikupiti milijun dolara za obnovu rodilišta u Petrovoj te za KBC Zagreb, a svi zainteresirani u kampanju se mogu uključiti putem idućeg linka.

Također, Vlada RH je donijela odluke kojima je omogućeno da se putem računa primaju uplate doniranih financijskih sredstava gradu Zagrebu i okolici pogođenoj potresom te odluku o  donacijama financijskih sredstava namijenjenih za borbu protiv epidemije koronavirusa COVID-19.  Više o donatorskim akcija „Zajedno za Zagreb“ i “Hrvatska protiv koronavirusa” saznajte u prilogu.

OTVORENI DONATORSKI RAČUNI ZA AKCIJE „ZAJEDNO ZA ZAGREB“ I “HRVATSKA PROTIV KORONAVIRUSA”

Povezane vijesti: