HUP osnovao Koordinaciju kontinentalnog turizma

Na inicijativu članica HUP-a osnovana je HUP- Koordinacija kontinentalnog turizma, kao dio HUP-ove Udruge ugostiteljstva i turizma. Za predsjednicu Koordinacije je predložena i jednoglasno izabrana Ivana Kolar, savjetnica Terma Tuhelj,...

Na inicijativu članica HUP-a osnovana je HUP- Koordinacija kontinentalnog turizma, kao dio HUP-ove Udruge ugostiteljstva i turizma.

Za predsjednicu Koordinacije je predložena i jednoglasno izabrana Ivana Kolar, savjetnica Terma Tuhelj, a za dopredsjednike Igor Nekić, direktor Terma Sv.Martin i Andreja Vučkovečki, direktorica Gastrocoma.

Koordinacija je osnovana s ciljem lobiranja interesa za intenzivniji razvoj kontinentalnog turizma te stvaranja snažnije suradnje s relevantnim institucijama i ostalim dionicima kao i unapređenja i podizanja kvalitete poslovanja ove grane turizma.

Kontinentalni turizam ima cjelogodišnji karakter i poslovne modele koji zahtijevaju intenzivnija ulaganja. Izrazito je važan generator radnih mjesta i značajne dodatne vrijednosti za razvoj lokalne sredine te održivog turizma na nacionalnom nivou. Pomalo zanemareni tretman u odnosu na „morski turizam“ i lošija konkurentska pozicija u odnosu na zemlje u okruženju (veći PDV, skromnije mjere podrške poslovanju), a s druge strane značajan potencijal za daljnji razvoj motivi su za formiranje ove Koordinacije kojom želimo otvoriti dijalog i iznjedriti moguće inicijative podrške kako bi kontinentalni turizam postao generator lokalnog razvoja i nacionalnog identiteta. Covid19 dodatno je otežao poslovanje turizma koji posluje svih 12 mjeseci u godini, a istovremeno ukazao na važnost jačanja turizma i izvan ljetne sezone te u svim područjima Hrvatske istaknula je predsjednica Koordinacije Ivana Kolar.

Koordinaciju čine tvrtke: Toplice Sv.Martin d.o.o., Terme Tuhelj d.o.o., Terme Jezerčica d.o.o., Bernarda d.o.o. i Gastrocom d.o.o.

Igor Nekić, dopredsjednik Koordinacije izjavio je kako je kontinentalni turizam takav vid turizma u kojem je neophodno konstantno stvarati nove motive dolaska, pružati kvalitetu i vrhunsku uslugu te nadmašivati očekivanja gostiju.

“Terme Sveti Martin, osim što su važan generator radnih mjesta u turizmu Međimurske županije, predstavljaju i oslonac za razvoj drugih sudionika u turizmu kao što su vinari, privatni iznajmljivači, OPG-ovi, prijevoznici i mnogi drugi. Važnost kontinentalnog turizma očituje se i u očuvanju lokalnog identiteta, običaja i tradicije te jačanju autohtone ponude i proizvodnje. Stoga ovu Koordinaciju vidimo kao priliku da se važnost razvoja održivog kontinentalnog turizma još jače stavi u fokus te da se na taj način potaknu investicije u turističku ponudu na kontinentu“ dodao je Nekić.

Foto: TZ Međimurje

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN