Hvar, otok koji je godinama na filmskoj karti svijeta

Gospodin Savršeni reality show sniman na Hvaru. 

Autor:  HrTurizam Promo

11. veljače 2022.

Otok Hvar je oduvijek imao svoje mjesto na svjetskoj filmskoj sceni i odlično je mjesto za snimanje filmova i serija.

Tako je prošlo ljeto, snimljen američki reality show, jedan od najpopularnijih globalnih reality showova svih vremena, a sniman je upravo u gradu Hvaru i u hotelu Amfora. Riječ je o showu koji je osvojio više od trideset zemalja diljem svijeta The Bachelor, odnosno Gospodin Savršeni.

Epizoda će se emitirati u ponedjeljak, 14. veljače, na programu popularne američke televizijske kuće ABC. Prikazati će slikoviti otok Hvar koji je proglašen najboljim otokom u Europi po uglednom časopisu Condé Nast Traveler, dok će hotel Amfora biti domaćin reality zvijezdama punih tjedan dana.

Više informacija o Gospodinu Savršenom na linku

U nekoliko godina filmski turizam postao je novi trend putovanja mnogih turista koji se žele slikati ili obići lokacije njihovih omiljenih filmova ili serija. No, otok Hvar je već prije nekih pedesetak godina prepoznat kao svjetska filmska lokacija, kada se snimao dugometražni film Dubina od poznatog američkog redatelja Orsona Wellesa.

Snimljen je i Odisej, o najpoznatijem istraživaču podmorja, Jacques Cousteau. Velik se dio snimanja filma odvijao na lokacijama u gradu Hvaru, Jelsi, Stari Gradu te Paklenim otocima. Prije nekoliko godina na Hvaru snimljena je reklama i za Jean Paul Gaultier, koja uključuje prekrasne prizore sa šljunčane plaže Dubovica te popularne hvarske šetnice u centru grada Hvara. 

Od reality-a se snimao Američki show WAGS Miami – žene američkih sportaša. Snimanje se odvijalo po cijelom otoku, te u hotelima Amfora i Adriana. Reality se prikazivao na E! Entertainment, dio NBCU Universal-a.

Ujedno se i snimio bitanski reality show Made in Chelsea, koji je uključivao razne otočne lokacije i služio je kao izvrsna reklama koja je privukla mlade Britance u ovu poželjnu destinaciju. U Rujnu prošle godine ujedno je snimljena popularna NetFlix-ova kulinarska serija Somebody Feed Phil. Snimanje se odvijalo na lokacijama u hotelu Palace Elisabeth i u gradu Hvaru. 

Autor:  HrTurizam Promo

11. veljače 2022.