I ove godine zajednička ulaznica za Lika destinaciju

Projekt Klastera Lika Destination, nastao prije tri godine doživio je svoje četvrto izdanje. Zajednička ulaznica za osam lokacija na području Lika destinacije iz godine u godinu privlači veliko zanimanje...
zajednička ulaznica lika
Foto: Facebook Plitvička jezera

Projekt Klastera Lika Destination, nastao prije tri godine doživio je svoje četvrto izdanje. Zajednička ulaznica za osam lokacija na području Lika destinacije iz godine u godinu privlači veliko zanimanje posjetitelja, koji po osjetno nižoj pojedinačnoj cijeni mogu uživati u ljepotama ovog dijela Hrvatske.

S voucherom koji se može nabaviti po cijeni od 350 kuna za odrasle, odnosno 250 za djecu od 7 do 18 godina, posjetitelji će imati prigodu posjetiti Nacionalne parkove Plitvička jezera, Sjeverni Velebit i Paklenicu, Park prirode Velebit – Uvala Zavratnica, Baraćeve špilje, Pećinski park Grabovaču, Memorijalni centar Nikola Tesla i Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda. Navedeni voucher u prodaji se nalazi od jučer, 15. srpnja i moći će se nabaviti po toj cijeni do 30. rujna. Napomenimo kako bi normalna zbirna cijena svih navedenih lokacija bila 630 kuna.

Destinacija Lika obuhvaća područje Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske županije s naglaskom na zaštićena područja prirode, jer se gotovo 60% površine destinacije nalazi u ekološkoj mreži NATURA 2000. Osnovna namjera je iskoristiti popularnost našeg najpoznatijeg Nacionalnog parka Plitvička jezera, kojeg posjeti oko 10% svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku. Voucherom se želi, na održiv način, brendirati ostatak destinacije koji je turistima manje poznat, a također bogat prirodnim ljepotama.

Ulaznice, odnosno paket vouchera može se nabaviti u Nacionalnom parku Plitvička jezera na ulazima 1 i 2, te na pomoćnom ulazu Flora ili online.

Nastavak je to odlične suradnje Klastera Lika Destination i zaštićenih prirodnih područja s ciljem poticanja duljeg zadržavanja turista u destinaciji te brendiranja destinacije Lika kao destinacije zaštićenih prirodnih područja. 


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN