Imperial Riviera kreće u dokapitalizaciju

Imperial Riviera realizirat će dokapitalizaciju u vrijednosti od 426 milijuna kuna što će ujedno označiti početak realizacije petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa 1,5 milijardi kuna ulaganja u turizam. Prema...

Imperial Riviera realizirat će dokapitalizaciju u vrijednosti od 426 milijuna kuna što će ujedno označiti početak realizacije petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa 1,5 milijardi kuna ulaganja u turizam. Prema odluci Glavne skupštine. U dokapitalizaciji sudjeluju Valamar Riviera s iznosom od 106 milijuna kuna, AZ mirovinski fondovi u iznosu od 296 milijuna kuna, Allianz Zagreb u iznosu od 18 milijuna kuna te Allianz Invest u iznosu od 6 milijuna kuna. Fokus ulaganja bit će usmjeren u rekonstrukciju i obnovu objekata u vlasništvu te daljnje širenje portfelja Imperial Riviere pod operativnim upravljanjem Valamara.

S ciljem širenja poslovanja Imperiala na nove destinacije, po odobrenju Nadzornog odbora od 29.10.2019. godine, Valamar i Imperial potpisali su ugovor o kupoprodaji hotela Valamar Zagreb u Poreču po cijeni od 182,15 milijuna kuna. Već ove zime Imperial će uložiti više od 100 milijuna kuna u podizanje kvalitete i repozicioniranje hotela s dodatnim Maro uslugama namijenjenih obiteljima. Hotel Zagreb dobit će novo ime – Valamar Parentino, te je projekt dio ukupnog plana ulaganja Valamara i Imperiala u razvoj zone Pical.

„Povećanje temeljnog kapitala zajedničkog poduzeća za upravljanje i ulaganje u turističku imovinu u regiji logičan je nastavak uspješne suradnje Valamara s institucionalnim investitorima“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Kristijan Buk, predsjednik uprave Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima  rekao  je da je primarni cilj i ovog ulaganja,  optimalni prinos za  članove AZ  mirovinskih fondova.

S ciljem daljnje profesionalizacije i unapređenja korporativnog upravljanja izabran je novi sastav Nadzornog odbora Imperial Riviere. Imenovana je i nova Uprava u sastavu od dva člana, s mandatom  od 1. veljače 2020. do 31. prosinca 2022. Tako je Vladi Mišu, dosadašnjem predsjedniku Uprave Imperiala, ponovno ukazano povjerenje za novi mandat, te je za drugog člana Uprave imenovan Sebastian Palma, dugodišnji direktor Strateškog planiranja i kontrolinga u Valamaru, koji će u Imperial Rivieri imati ulogu upravljanja financijama i investicijama.

Izvor/ foto: Valamar Riviera d.d., Imperial Riviera d.d., Allianz ZB d.o.o.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN