Imperial Riviera realizirala 90% planiranih ulagačkih aktivnosti ove godine

Iako su većina investicija u turizmu ove godine zaustavljene i prolongirane, Imperial Riviera je ipak privela kraju skoro sve investicije planirane za ovu godinu tj. realizirala je 90% planiranih...

Iako su većina investicija u turizmu ove godine zaustavljene i prolongirane, Imperial Riviera je ipak privela kraju skoro sve investicije planirane za ovu godinu tj. realizirala je 90% planiranih ulagačkih aktivnosti.

Najznačajnija investicija odnosi se na, prošle godine kupljeni, hotel Valamar Parentino (ex Zagreb) u destinaciji Poreč, drugu fazu preuređenja i repozicioniranja Valamar Meteor Hotela u Makarskoj te u Padova Premium Camping Resortu na otoku Rabu.

Ovo je specifična godina za hrvatski turizam, a posebno za započete investicije, tako da svaki novi realizirani projekt u turizmu ove godine ima posebnu vrijednost. Zbog izvanrednih okolnosti morali smo privremeno obustaviti radove na svim investicijama, ali nismo odustali i uspjeli smo realizirati čak 90% naših planiranih ulagačkih aktivnosti. Sve ove investicije daju dodanu vrijednost turističkoj ponudi objekata Imperial Riviere, u sve tri destinacije“, ističe Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Imperial Riviera krajem 2019. godine započela do sada najveći investicijski ciklus u visini od 226,2 milijuna kuna. 

Investicijski ciklus Imperial Riviere

Najznačajnija investicija odnosi se na, prošle godine kupljeni, hotel Valamar Parentino (ex Zagreb) u destinaciji Poreč, koji je prve ovogodišnje goste primio proteklog vikenda. Rekonstrukcijom i dogradnjom objekta, pored postojećih 230, izgrađeno je 99 novih smještajnih jedinica, tako da s 812 osnovnih ležajeva i pomoćne ležajeve, hotel može primiti više od 1.000 gostiju. 

Većina planiranih ulaganja u Valamar Parentino Hotel u visini od 113 milijuna kuna, realizirana su u ovoj godini. Osim na smještaj, investicija se odnosi i na razvoj ostalih usluga. Maro sadržaji upotpunjeni su novim igralištem, proširen je bazenski kompleks koji uključuje relax pool za odrasle i dječji bazen, sunčalište sa novim bazenom od 200 m² te dva tobogana koji se spuštaju sa krova zgrade. Izgrađen je novi Oliva Grill Snack Bar te je proširen kapacitet glavnog restorana sa izvanrednim pogledom na more. Izgrađena je i pozornica za večernje programe, nova trafo stanica, nove šetnice i povećan je kapacitet parkirališta. Hotel će u sezoni zapošljavati oko 140 zaposlenika, a sa svojom ponudom i sadržajima prvenstveno je namijenjen obiteljima s djecom.

Druga najveća investicija Imperial Riviere odnosi se na destinaciju Makarska – drugu fazu preuređenja i repozicioniranja Valamar Meteor Hotela. 

Nakon prošlogodišnjeg uređenja 112 smještajnih jedinica, ovogodišnja investicija obuhvaća preuređenje preostalih 166 smještajnih jedinica, zone recepcije i lobija, izgradnju novog kompleksa vanjskih bazena, preuređenje zone unutarnjeg bazena i spa, implementacija Maro koncepta animacije, preuređenje zone sa dvoranom za sastanke te preuređenje ulaza i prilaza. “Privremena obustava gradilišta od 25. ožujka koja je trajala otprilike mjesec dana je onemogućila pravovremeni završetak investicije i stavljanje hotela u funkciju, tako da će se radovi na preostalih 25% investicije nastaviti nakon turističke sezone” ističu iz Imperial Riviere.        

                                                                                                             

U sklopu Valamar Meteor Hotela, uz samu šetnicu i plažu realizirana je investicija u novi objekt s ugostiteljskom ponudom, pod nazivom Trattoria La Pentola. Ovo je već četvrti La Pentola restoran u Hrvatskoj, brendiran u skladu s Valamarovim standardima, i prvi takav izvan Istre.

U destinaciji Rab u Padova Premium Camping Resortu realizirana je treća faza investicijskog ciklusa u iznosu od 20,7 milijuna kuna, tako da ukupna ulaganja u ovaj kamp u sve tri faze tijekom zadnje tri godine iznose više od 60 milijuna kuna. 

Ove godine uređene su nove zone sa 55 novih luksuznih mobilnih kućica, a jedna zona je preuređena u zonu sa premium kamp parcelama i kompletnom infrastrukturom. U San Marino Camping Resortu uređena je nova zona za smještaj 20 mobilnih kućica, a realizirani su i drugi manji investicijski projekti po objektima.                                              

Imperial Riviera trenutno u svom portfelju ima šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim destinacijama otok Rab i Makarska, što ukupno čini 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat 9.000 gostiju.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN