Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma

Udruga turističkih vodiča grada Vukovara u suradnji s Hrvatskom udrugom za interpretaciju baštine – Interpretirajmo Hrvatsku provodi projekt Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma. Projekt Interpretacija baštine za održivi...

Udruga turističkih vodiča grada Vukovara u suradnji s Hrvatskom udrugom za interpretaciju baštine – Interpretirajmo Hrvatsku provodi projekt Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma.

Projekt Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma ima za cilj educirati turističke vodiče u području interpretacije baštine te radionicom o interpretaciji baštine osvijestiti važnost interpretacije baštine zaposlenicima u turističkom, ugostiteljskom, gospodarskom, upravljačkom i kulturnom sektoru.

Predstavljanje projekta održati će se u utorak 17. rujna u 17 sati u restoran Orion, Hotel Slavonija, Duga 1 Vinkovci.

Udruga turističkih vodiča grada Vukovara je neprofitna udruga turističkih vodiča osnovana 2018. godine. Okuplja turističke vodiče na području Vukovarsko srijemske županije s ciljem da svojim članovima omogući profesionalnu afirmaciju na način da svoju djelatnost kvalitativno unapređuju, podižu ugled struke, te afirmiraju poziv turističkog vodiča.

Hrvatska udruga za interpretaciju baštine, skraćenog naziva Interpretirajmo Hrvatsku, osnovana je u travnju 2016. godine s ciljem poticanja izvrsnosti i učinkovitosti u interpretaciji hrvatske prirodne i kulturne baštine, kao i osvještavanja o njenoj važnosti za razvoj lokalnih zajednica. Kroz svoje aktivnosti Udruga potiče širenje znanja i vještina, razmjena ideja, znanja i iskustava iz područja interpretacije baštine. Udruga je dio krovne europske udruge Interpret Europe. Više o Udruzi saznajte u prilogu.

POVEZANA VIJEST:

POKRENUTA HRVATSKA UDRUGA ZA INTERPRETACIJU BAŠTINE – INTERPRETIRAJMO HRVATSKU

Naslovna fotografija: Iva Silla, Secret Zagreb

Povezane vijesti: