Istarski vinari i ove godine na jednom od najekskluzivnijih vinskih sajmova Europe

Od 10. do 12. studenog 2018. istarski vinari i ove godine predstaviti će svoju ponudu na jednom od najekskluzivnijih vinskih sajmova Europe – Merano Wine Festivalu Rezultat je to bliske suradnje...

Od 10. do 12. studenog 2018. istarski vinari i ove godine predstaviti će svoju ponudu na jednom od najekskluzivnijih vinskih sajmova Europe – Merano Wine Festivalu

Rezultat je to bliske suradnje Turističke zajednice Istarske županije s agencijom Gourmet’s International iz Merana, odnosno njenim vlasnikom Helmuthom Köcherom, te istarskim vinarima. Bit će to 27. izdanje Festivala na kojem će sudjelovati preko 500 vinskih kuća, među najboljima u Italiji i svijetu, 200 umjetnika okusa, 15 poznatih chefova, odnosno, radi se o predstavljanju onog najboljeg što zemlja nudi.

Pozicioniranje istarskih kvalitetnih vina duži je niz godina u konstantnom  kvalitativnom porastu. O tome najbolje svjedoče podaci o eminentnim svjetskim nagradama koje osvajaju istarska vina, a posebno ekstra djevičanska maslinova ulja, kao i broj individualnih posjetitelja kojima je primarni interes istarska gastronomija, a koji obilaze ponajbolje adrese u Istri.

Pored toga, kada govorimo o uspjehu istarske gourmet scene, nezaobilazna tema su svakako brojna priznanja i nagrade koje destinacija Istre svake godine osvaja ili kao najbolja regija ekstra djevičanskog maslinovog ulja ili, kada je riječ o vinu, kao top 10 najboljih vinskih destinacija u svijetu. “Najveću zaslugu za taj naš status imaju svakako naši cijenjeni vinari koji imaju proizvode visoke kvalitete, a nezaobilazan doprinos daju i velike reportaže koje nerijetko izlaze u specijaliziranim međunarodnim časopisima i revijama nakon što brojni novinari, stručnjaci, influenceri i opinion makeri posjete regiju uz podršku TZ Istarske županije.” ističu iz TZ Istre.

Merano Wine Festival je – među prvima u Europi – manifestacija koja od samog osnutka, 1992. godine, promovira te stavlja fokus isključivo na odabranu kvalitetu proizvoda. To nije samo događaj koji se održava u elegantnom i elitnom okruženju, već je postao stručni forum osmišljen na način da omogući razmjenu ideja i iskustava među proizvođačima, opinion leaderima, influencerima, stručnjacima i potrošačima. Tijekom godina postao je referentna točka enogastronomske izvrsnosti pa su vidljivost i svjetski ugled Festivala jedinstveni.

Također, Merano Wine Festival posebno je važan jer ne okuplja masovnu publiku koja želi dan provesti kušajući vina iz znatiželje ili tek toliko da se provede na malo drugačiji način, već stoga što predstavlja odlično organiziranu manifestaciju s izuzetno puno profesionalnih buyera, uvoznika, hotelijera i ugostitelja kojima je primarni cilj biznis.” Radi se o nama izuzetno važnom tržištu posjetitelja koji dolaze s njemačkog govornog područja i dijelom talijanskog, a koji su, poznato je, ponajbolji gosti-potrošači u Istri. Upravo je zato objedinjen i dobro organiziran nastup nositelja gourmet ponude, profesionalnih znalaca, bio logičan izbor.Biti na tako značajnom eventu od posebne je važnosti za Istru pa su to i razlozi zašto se TZ Istarske županije odlučila pojaviti na takvom međunarodnom izlogu, s ciljem daljnjeg ulaganja u imidž i stjecanja još većeg vizibiliteta priznate vinske i gourmet destinacije, a time i jačanja brenda Istre.” zaključuju iz TZ Istre.

 

Povezane vijesti: