U Istri se po peti put obilježava Svjetski dana turizma, a u vašoj regiji?

Upravni odjel za turizam Istarske županije i ove godine, peti put za redom organizira i potiče na uključivanje u obilježavanje Svjetskog dana turizma, s ciljem kako bi domicilnom stanovništvu,...

Upravni odjel za turizam Istarske županije i ove godine, peti put za redom organizira i potiče na uključivanje u obilježavanje Svjetskog dana turizma, s ciljem kako bi domicilnom stanovništvu, ali i turistima skrenuo pozornost na niz sadržaja i atrakcija, odnosno na turističku ponudu koja postoji u Istri. 

Ove godine svjetski dan turizma održava se pod geslom: Turizam i ruralni razvoj.

‘Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri 2020. godine održati će se u subotu 26. i nedjelju 27. rujna od 10-18 sati na 63 punkta diljem Istre na kojima svoja vrata otvaraju turističke atrakcije koje se mogu koristiti uz popuste do 50% ili potpuno besplatno.

“Našu ponudu činimo pristupačnijom s ciljem što boljeg upoznavanja sa sadržajima i atrakcijama u Istri, te samim time jačamo promociju Istre. Svi zainteresirani će, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, moći posjetiti brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se uključili u akciju. U manifestaciju su  se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima”, istaknula je pročelnica UO za turizam istarske županije, Nada Prodan Mraković te naglasila kako u skladu s ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma i ovom manifestacijom, žele ukazati na lokalne proizvode, ponudu i uslugu te potaknuti na lokalnu potrošnju i time dati potporu lokalnim sadržajima. 

“Samim time, poticanjem potrošnje dajemo doprinos očuvanju radnih mjesta, potičemo održivi i odgovorni razvoj turizma. te u konačnici, ukazujemo na važnost turizma koji utječe na ekonomske, socijalne, kulturne i ekološke segmente”, zaključuje Prodan Mraković.

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN