Istraživanje: 80% Britanaca već planira svoj odmor

Putnička agencija Overseas Leisure Group, koja se najviže bavi organizacijom luksuznih putovanja, provela je anketu među 500 britanskih zaljubljenika u putovanje. Brojke su ohrabrujuće za turistički sektor, jer pokazuju...

Putnička agencija Overseas Leisure Group, koja se najviže bavi organizacijom luksuznih putovanja, provela je anketu među 500 britanskih zaljubljenika u putovanje. Brojke su ohrabrujuće za turistički sektor, jer pokazuju kako većina, u ovom slučaju Britanaca, već planira buduća putovanja i odmor.

Više od 40% ispitanika izjasnilo se kako je spremno za odmor već ovog ljeta, a ključna saznanja iz ove ankete daju mjesta za optimizam. Iako će se prema ocjenama stručnjaka turizam prvo oporavljati unutar granica država, skoro 50% britanskih ispitanika izjasnilo je kako će putovati van svoje države, a 63% posjetit će neku europsku destinaciju.

Za veliku većinu njih (87%) putovanje je samo na čekanju, odnosno nisu mišljenja kako je putovanje zauvjek promijenjeno. Zanimljivo je kako bi više od 42 posto ispitanika već sada napravilo rezervaciju kada ne bi bilo nikakvih uplata prije putovanja, kao ni naknada za otkazivanje.

Ispitavanje je provedeno od 24. do 28. travnja, a skoro 75% ispitanika je starosti između 30 i 50 godina.

Rezultate ankete možete pogledati na ovoj poveznici.

Izvor: Overseas Leisure Group

Povezane vijesti: