Istria.buzz – digitalna platforma koja okuplja istarske OPG-ove

Svaka krizna situacija nosi svoje izazove – a ova, možda i najozbiljnija u 21. stoljeću, dovela je do ograničenja kretanja, drastičnog smanjenja mogućnosti kupnje i zatvaranja zelenih tržnica za...

Svaka krizna situacija nosi svoje izazove – a ova, možda i najozbiljnija u 21. stoljeću, dovela je do ograničenja kretanja, drastičnog smanjenja mogućnosti kupnje i zatvaranja zelenih tržnica za svakodnevnu kupovinu. Kao i druge vrste kupovina – i ovu je moguće organizirati on-line, no do sada nije bilo značajnije potrebe za stavljanjem voća, povrća, mesa ili mliječnih proizvoda u web shopove.

U posljednjih nekoliko tjedana, on-line naručivanje hrane i osnovnih potrepština domaćinstava je – silom prilika – postalo iznimno traženo i u nagloj je ekspanziji u Hrvatskoj, pa tako i u Istri.

Prepoznajući naglo nastalu potrebu, a sa misijom solidarnosti i pomoći našim OPG-ovima i malim proizvođačima hrane pružanjem digitalne platforme za besplatno oglašavanjem mlada softverska tvrtka Lloyds Design iz Labina došla je na ideju da u kratkom vremenskom roku oformi potpuno novu, suvremenu digitalnu platformu na kojoj će se okupiti istarski OPG-ovi kod kojih se može doći do traženih prehrambenih namirnica – te da se izrazito olakša i ubrza njihovo spajanje s potencijalnim kupcima.

Istra Buzz je suvremena platforma koja je napravljena kako bi olakšala trenutnu situaciju proizvođačima domaćih proizvoda i naravno, kupcima. “S obzirom da je online kupnja zaista neizostavan dio današnjice, a Istra dosad nije imala dovoljno kvalitetnu platformu, odlučili smo iskoristiti resurse naše tvrtke kako bi stvorili platformu koja će se koristiti ne samo u trenutnoj situaciji kad nam je ograničeno kretanje, već i u budućnosti. Platformu dajemo besplatno na korištenje te se nadamo kako će se vijest o ovoj platformi brzo proširiti. Sigurni smo kako ćemo s ovom platformom građanima olakšati kupnju domaćih proizvoda dok ćemo proizvođačima pomoći u prodaji istih. ” ističe Domagoj Ostović, vlasnik tvrke Lloyds Design

Jednostavno, intuitivno i brzo sučelje omogućava da i oni manje vični online kupovini mogu na lak način pregledati ponudu, doći do željenih artikala, kontaktirati OPG i izvršiti svoju narudžbu, bez obzira rade li to sa svog osobnog računala, tableta ili pametnog telefona.

Platforma je od danas aktivna na web adresi istria.buzz , a već okuplja preko 50-tak OPG-ova iz Istarske županije, koji će svoje proizvode, a dobar dio njih i uslugu dostave, ponuditi stanovništvu istarskih gradova i naselja.

Poduprimo domaću proizvodnju i potaknimo razvoj naših lokalnih poduzetnika. Neka sve zuji – Kuraja!” zaključuje Ostović.

Priključite se, besplatno je / Pronađite domaće i lokalno s naših polja od malih poljoprivrednika iz Istre – Istria.buzz

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN