Izleti "Upoznaj Apsyrtides" i aktivnosti za lošinjske iznajmljivače

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja najavljuje seriju izleta "Upoznaj Apsyrtides" i brojne aktivnosti namijenjene iznajmljivačima

Autor:  HrTurizam.hr

22. veljače 2024.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja najavljuje seriju izleta "Upoznaj Apsyrtides" i brojne aktivnosti namijenjene iznajmljivačima.

U ožujku ove godine, subotama će se organizirati četiri izleta koji su osmišljeni kao edukativna i inspirativna iskustva, pružajući iznajmljivačima priliku da upoznaju različite aspekte lokalne kulture, povijesti i prirodnih ljepota.

Prve subote, 2. ožujka, posjetit će Istru, gradove Hum i Motovun, njihove vinarije i muzeje, a posebnost je i kostimirana šetnja Motovunom. Ovaj izlet organiziran je kako bi lošinjski iznajmljivači upoznali primjere dobre prakse u turizmu izvan otoka. Subota 9. ožujka rezervirana je za edukativnu šetnju Malim Lošinjem pod nazivom "Sve o Čikatu" s naglaskom na prirodnu i kulturno-povijesnu baštinu. Nakon toga, 16. ožujka slijedi izlet brodom do otoka Unije, gdje će sudionici istražiti ljepote ovog skrivenog dragulja. Posljednji izlet u ožujku rezerviran je za otok Cres, 23. ožujka, uz obilazak slikovitih mjesta poput Lubenica, Loznati i grada Cresa.

Osim organiziranih izleta, objavljen je i Javni poziv za prijavu programa financiranja marketinških aktivnosti. Ovo sufinanciranje ima za cilj pratiti trendove na tržištu i osigurati konkurentnost lošinjskih iznajmljivača podizanjem kvalitete njihovih usluga te kvalitetnije i modernije promocije na tržištu.

Dodatno, u travnju će se organizirati i tradicionalna podjela sadnica kao dio programa podrške te Forum iznajmljivača na kojem će se predstaviti sve novosti u poslovanju.

Izleti upoznaj apsyrtides i aktivnosti za losinjske iznajmljivace 2 tz mali losinj

S više od tisuću (1.104) registriranih iznajmljivača i 6.352 kreveta, privatni smještaj čini značajan dio ukupne turističke infrastrukture na otoku s udjelom od 19,2%  svih ostvarenih noćenja u prošloj godini.

"Napore koje ulažemo u promociju i poboljšanje kvalitete privatnog smještaja ključni su za daljnji razvoj turizma na otoku. To uključuje ​​različite marketinške aktivnosti, poticanje iznajmljivača na unaprjeđenje svojih objekata, pružanje edukacija o gostoprimstvu i kvalitetnoj usluzi, kao i suradnju s lokalnom zajednicom kako bi se osiguralo održivo upravljanje turističkim resursima. Sve ove aktivnosti mogu doprinijeti poboljšanju iskustva gostiju te dugoročno ojačati turističku privlačnost Lošinja", istaknuo je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Izvor i foto: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

Autor:  HrTurizam.hr

22. veljače 2024.