Jadran d.d. iz Crikvenice kupuje Club Adriatic?

CERP zaprimio obvezujuću ponudu za kupnju poslovnih udjela društva CLUB ADRIATIC d.o.o. Na temelju Zakona o upravljanju državnom imovinom i Odluke Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (...

CERP zaprimio obvezujuću ponudu za kupnju poslovnih udjela društva CLUB ADRIATIC d.o.o.

Na temelju Zakona o upravljanju državnom imovinom i Odluke Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju ( CERP) o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju poslovnih društva CLUB ADRIATIC d.o.o., Zagreb od 26. srpnja 2018. godine, pokrenut je postupak javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju poslovnih udjela, s početnom cijenom u iznosu od 48.500.000,00 kuna za poslovne udjela koje su predmet prodaje.

Tijekom postupka javnog prikupljanja ponuda za kupnju 3 poslovna udjela Društva otkupljene su 2 ponudbene dokumentacija, te je dostavljena jedna obvezujuće ponude od strane sljedećeg ponuditelja: JADRAN d.d., Crikvenica, Bana Jelačića 16. Trgovačko društvo JADRAN d.d., Crikvenica ponudilo je cijenu u iznosu od 50.500.000,00 kuna za poslovne udjele Društva koji su predmet prodaje. Inače, vlasnici Jadran d.d. su Mirovinski fondovi PBZ CO d.d. i Erste d.o.o. koji su sredinom ove godine postali većinski vlasnici.

Još u travnju ove godine Club Adriatic bio je u “vlasništvu” tvrtke Immo Invest  Partner  AG čija je ponuda bila prihvaćena i potpisan Ugovor o primopredaji, no određeni broj vjerovnika nakon prihvaćanja ponude su uz glavnicu tražili i zatezne kamate za posljednje tri godine, što se kosi s obavezama predstečajne nagodbe, te je time i propao cijela nagodba.

Club Adriatic sastoji se Hotela i depadansa Alem u Baškoj vodi te kampa u Baškom polju.  Hotel ima 99 dvokrevetnih soba i 9 dvokrevetnih apartmana, a depadanse  198 dvokrevetnih soba sa dodatnim ležajem. Kamp Baško polje koji je kategoriziran sa tri zvjezdice raspolaže sa 600 kamp mjesta-parcela, 17 bungalova sa kuhinjama i 16 mobilnih kućica

Ukoliko se ponuda prihvati, time bi se napokon uspješno završio postupak privatizacije Cluba Adriatic d.o.o. i to 17 godina nakon što ga je negdašnji Hrvatski fond za privatizaciju, pravni prednik CERP-a, osnovao s ciljem da bivša vojna odmarališta, hotele i kampove privede turističkoj svrsi.

POVEZANA VIJEST:

SINDIKAT ISTRE, KVARNERA I DALMACIJE: APSURDNA SITUACIJA U CLUBU ADRIATIC, DA NIJE TRAGIČNO, BILO BI SMIJEŠNO

MIROVINSKI FONDOVI PBZ CO I ERSTE PREUZELI JADRAN, GORAN FABRIS NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN