Jadranska Hrvatska i dalje u narančastom

I na najnovijoj karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) hrvatska obala je i dalje u narančastom kao i prošla dva tjedna. Nema promjena ni u kontinentalnom...

I na najnovijoj karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) hrvatska obala je i dalje u narančastom kao i prošla dva tjedna. Nema promjena ni u kontinentalnom dijelu zemlje koji je i dalje zelen. No promjene, i to na gore, vidljive su u ostatku Europe.

Francuska je prije tjedan dana bila većinom narančasta sa dvije zelene regije, a danas je njen južni dio pocrvenio. Španjolska je i prošli tjedan bila crvena, no prevladavale su svjetlije nijanse, a Italija je od danas većinom narančasta. Pogoršanje situacije vidljivo je i u Grčkoj, a Island koji je prošlog četvrtka bio zelen od danas je narančast.

Prema podacima sa stranice koronavirus.hr, u protekla 24 sata zabilježeno je 188 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.076. Među njima je 149 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. U protekla 24 sata oporavile su se 153 osobe, a testirano je njih 5.848.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN