Japan Airlines poklanja 50 tisuća aviokarata, ali ima jedna kvaka

Japan Airlines međunarodnim turistima poklanja 50.000 povratnih karata za letove u Japan iduće ljeto. No, postoji caka, prenosi CNN. Cilj ovog darivanja je poticanje turista na razgledavanje manje posjećenih...

Japan Airlines međunarodnim turistima poklanja 50.000 povratnih karata za letove u Japan iduće ljeto. No, postoji caka, prenosi CNN.

Cilj ovog darivanja je poticanje turista na razgledavanje manje posjećenih dijelova Japana te prisustvovanje Ljetnim olimpijskim igrama, s obzirom na to da se održavaju u Tokiju u periodu od 1. srpnja do 30. rujna.

Međutim, kako bi osvojili besplatne karte, putnici moraju biti registrirani u program aviokompanije za skupljanje nagradnih milja, no ne smiju biti registrirani u Japanu. Također, putnici će saznati kamo lete tek nekoliko dana nakon što se prijave.

Zrakoplovna kompanija će na odabir preporučiti četiri lokalne destinacije, s letovima s aerodroma Haneda u Tokiju ili s aerodroma Itami i Kansai u Osaki. Obitelj i prijatelji koji putuju zajedno mogu se prijaviti kao grupa od četiri osobe maksimalno, a podnositelj zahtjeva saznat će je li osvojio karte u roku od tri dana nakon prijave.

Olimpijske igre održat će se od 24. srpnja do 9. kolovoza ove godine, a nakon toga se održavaju Paraolimpijske igre do 6. rujna. Japanska vlada očekuje kako će „efekt olimpijade“ dovesti dodatnih 10 milijuna posjetitelja u zemlju.

Godišnji dolasci inozemnih turista u Japan udvostručili su se u razdoblju od 2013. do 2018. godine na više od 31 milijuna, a od toga 10 milijuna gostiju posjetilo je Tokio.

Više pojedinosti o nagradnoj igri Japan Airlinesa bit će objavljeno početkom siječnja, a prijave će biti otvorene krajem veljače.

U tijeku su posljednje pripreme za Olimpijske igre. Novi Nacionalni stadion u Tokiju, koji će biti glavno mjesto održavanja igara, službeno je otvoren 21. prosinca, a ceremoniji je prisustvovao osmostruki zlatni olimpijac Usain Bolt.

Izvor / foto: CNN; Pixabay

Povezane vijesti: