Jedna od najvećih europskih regionalnih aviokompanija Flybe, proglasila stečaj

Posljednji letovi avioprijevoznika sa sjedištem u Exeteru završili su se u britanskim zračnim lukama kasno sinoć, nakon višesatnih nagađanja da će tvrtka prestati raditi. Flybe je već neko vrijeme...

Posljednji letovi avioprijevoznika sa sjedištem u Exeteru završili su se u britanskim zračnim lukama kasno sinoć, nakon višesatnih nagađanja da će tvrtka prestati raditi. Flybe je već neko vrijeme bio u financijskim problemima, a manji broj putnika zbog pojave koronavirusa bio je presudan.

Tako je Flybe danas objavio kako su njihovi zrakoplovi prizemljeni, a svojim putnicima je poručio da ne dolaze u zračne luke osim ako u međuvremenu nisu dogovorili let s nekim drugim avioprijevoznikom.
Zrakoplovnu tvrtku prije godinu dana kupio je konzorcij na čelu s tvrtkom Virgin Atlantic, koji je uložio najmanje 100 milijuna funti, ali Flybeu je trebalo više.

Tijekom dana željezničke tvrtke u Velikoj Britaniji ponudile su besplatno putovanje osoblju, ali i klijentima Flybe-a sljedećih sedam dana. Inače Flybe je osnovan 1979. godine i bio je najveća regionalna zrakoplovna tvrtka koja je do jučer zapošljavala oko 2000 ljudi. Iako je prvenstveno bio regionalni avioprijevoznik njegovi avioni letjeli su i u neke europske destinacije, između njih i hrvatske.

Foto: Fb Flybe

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN