Kafići će moći raditi u zatvorenom prostoru. Produžuje se trajanje covid-potvrda

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na današnjoj je presici otkrio kako će se produžiti trajanje covid-potvrda. “Kao što znate, naše vrijeme trajanja covid potvrde je 9 mjeseci....

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na današnjoj je presici otkrio kako će se produžiti trajanje covid-potvrda.

“Kao što znate, naše vrijeme trajanja covid potvrde je 9 mjeseci. Još nije počelo isticati, nama sad slijedi odluka o tome hoćemo li produžiti rok ili preporučiti treću dozu. Prema onome što dosad znamo nema potrebe da to ograničimo na 9 mjeseci, nego ćemo vjerojatno produžiti trajanje covid-potvrde”, rekao je Capak” prenosi Index.hr.

Vrijeme trajanja “Covid potvrda ” u zemalja EU varira od devet do 12 mjeseci, dok potvrde sada vrijede 270 dana u Hrvatskoj.

/ / / Promijenio se način ispisa podataka na EU COVID potvrdama

/ / / Usklađivanje standarda za digitalne “covid putovnice” kao preduvjet za oporavak globalnog turizma

/ / / EU digitalne COVID potvrde mogu se preuzeti i u ljekarnama

Kafići će moći raditi u zatvorenom prostoru

Također, na konferenciji za medije Stožera najavljeno je otvaranje zatvorenih dijelova kafića od 1. rujna.

Radno vrijeme barova ostati do ponoći, ali i da nisu još definirani svi detalji mjera oko otvaranja unutrašnjosti kafića. Kako će izgledati ugostiteljstvo na jesen, biti će tema sastanka s predstavnicima Nacionalne udruge ugostitelja.

596 novih slučajeva u protekla 24 sata, utrošeno 8.932 doza cjepiva

U protekla 24 sata zabilježeno je 596 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3.353. Među njima su 372 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 47 pacijenata. U protekla 24 sata oporavile su se 494 osobe, a testirano je njih 9.532.

Zaključno s 26. kolovoza utrošeno je 3.244.822 doza cjepiva, a cijepljeno je je 42,20% ukupnog stanovništva, odnosno 50,69% odraslog stanovništva. Ukupno 1.712.434 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a dvije dozom 1.599.278 osoba (1.532.388 osoba cijepljeno s dvije doze te 66.890 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 47,40% odraslog stanovništva.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN