Kamp Čikat postao prvi hrvatski kamp s Bijelom zastavom

Lošinjskom Kampu Čikat dodijeljena je Bijela zastava, međunarodni simbol čistog mora i podmorja. Time je Kamp Čikat postao prvi hrvatski kamp s Bijelom zastavom, a Srebrna uvala peta lošinjska...

Lošinjskom Kampu Čikat dodijeljena je Bijela zastava, međunarodni simbol čistog mora i podmorja.

Time je Kamp Čikat postao prvi hrvatski kamp s Bijelom zastavom, a Srebrna uvala peta lošinjska lokacija pod upravljanjem Jadranka Grupe nagrađena tim priznanjem za zaštitu okoliša, koje je u kolovozu 2015. dobio Hotel Bellevue, u listopadu 2017. Boutique Hotel Alhambra, a 2018. i plaža Vitality Hotela Punta te Sunčana uvala.

Povodom podizanja Bijele zastave, direktor Kampa Čikat naglasio je zaštitu okoliša kao ključnu vrijednost kojom se rukovodi u poslovanju: „Očuvanje prirode Lošinja i svog bogatstva flore, faune i prirodnog krajolika koje smo naslijedili od naših predaka, a ostavljamo u zalog budućim generacijama osigurava temelj za pružanje vrhunskog doživljaja našim gostima. Poznato je da su kamperi kategorija gostiju koja se osjeća najbliže prirodi i vrhunski očuvani okoliš Lošinja jedan je od ključnih razloga zašto se svake godine vraćaju upravo nama“, rekao je Zlatko Vukajlović te dodao kako je s najnovijom Bijelom zastavom podno Kampa Čikat, lošinjska Jadranka poslala je poruku javnosti da je potrebno beskompromisno štititi okoliš u kojem tvrtka posluje. 

Također, najavio je i Svjetski skup za zaštitu i čistoću morskog dna, čije je održavanje planirano za početak 2020. godine u Malom Lošinju.

Foto: Jadranka grupa

Povezane vijesti: