Kampanja Klastera Lika Destinacija: Ostanite doma i planirajte odmor u Lika destinaciji

Ožujak, mjesec u kojem se kreće na proljetna putovanja ili se definiraju detalji za ljetni odmor, odjednom se prometnuo u najteži mjesec, kao i cijela ova godina. Pandemija uzrokovana...

Ožujak, mjesec u kojem se kreće na proljetna putovanja ili se definiraju detalji za ljetni odmor, odjednom se prometnuo u najteži mjesec, kao i cijela ova godina.

Pandemija uzrokovana koronavirusom trenutno utječe na sve sektore poslovanja i živote ljudi diljem svijeta, a pogotovo turistički sektor.

No, kao što sam više puta naglasio, iako trenutno nema turističke aktivnosti, to ne znači kako i dalje ne treba komunicirati na društvenim mrežama. Fokus je na fazi sanjarenja, istraživanja i planiranja te narativu stay home, travel later.

Tako i najaktivniji turistički klaster u Hrvatskoj, Klaster Lika Destination   šalje poruku: Ostanite doma i planirajte odmor u Lika destinaciji.  

Vjerujemo kako će, kada se sve ovo završi, želja za otkrivanjem novih čarobnih mjesta biti veća nego ikad, a samim time će i doživljena iskustva biti još dragocjenija. Višak slobodnog vremena vrijedi iskoristiti za planiranje putovanja, a destinacija Lika neizostavna je za odmor iz snova, koja nudi jedinstven spoj kopna i mora gdje imate priliku izmijeniti čak tri klime i doživjeti jedinstveni fenomen kontrasta” ističu iz Klastera Lika Destination.

Iz Lika Destinacije ističu kako Lika obiluje prirodnim fenomenima na svim razinama zaštite, a čak gotovo 60% površine destinacije Lika nalazi u ekološkoj mreži NATURA 2000 te je iznimno atraktivna za sve oblike zelenog turizma. ” U Lici se nalaze čak tri od ukupno osam hrvatskih nacionalnih parkova (NP Plitvička jezera, NP Paklenica i NP Sjeverni Velebit) koje vrijedi posjetiti u bilo koje godišnje doba. U destinaciji se nalazi i rodna kuća Nikole Tesle, rodna kuća dr. Ante Starčevića, prva europska tiskara, i bogata kulturna baština. Također, svakako se preporuča posjet i zaštićenih prirodnih područja” naglašavaju iz Klastera.

Osim prirodnih bogastava i motiva doslaka, u Lici se godinama razvijaju i sadržaj za aktivni odmor od adrenalinskih aktivnosti kao što je zipline, jahanje na konjima, vožnja buggyima, kayakom do planinarenja.

Kada pričamo o Lici, svakako treba naglasiti bogatu autentičnu gastronomsku ponudu, a posebno gastro delicije s namirnicma lokalnog podrijetla s oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality.

Trenutno se u sustavu nalazi 169 proizvoda od 59 proizvođača s područja destinacije Lika koja obuhvaća područje Ličko-senjske, Zadarske i Karlovačke županije.

Proizvodi koji se nalaze u sustavu Lika Quality dostupni su na zajedničkom prodajnom mjestu Lika Quality proizvoda u Nacionalnom parku Plitvička jezera gdje su mali lokalni proizvođači po prvi put imali priliku prodavati svoje proizvode pod zajedničkim brendom na jednom od najposjećenijih mjesta u Hrvatskoj. Uskoro će proizvodi biti u prodaji i u NP Sjeverni Velebit, NP Paklenica, PP Velebitu i drugim zaštićenim područjima u destinaciji Lika.

“Već sada možete maštati o tome da vas grije sunce dok se šetate velebitskim livadama, da na licu osjećate kapljice vode s moćnih slapova Plitvičkih jezera i da uživate u okusima tradicionalnih ličkih jela” zaključuju iz Klastera Lika Destination.

Iako Klaster još nema svoj web shop, pridružili su se Facebook grupi Lička placa gdje se mogu pronaći informacije o proizvodima i proizvođačima iz LikaDestination među kojima se nalaze i proizvođači čiji proizvodi nose LikaQuality oznaku.

Trenutno je najteži proces brendiranja kako Lika nije usputna stanica, nego da je Lika destinacija. No, iz Klastera LIka destinacija aktivno rade na tom procesu kroz razne promotivne akcije, od zajedničke ulaznice destinacije Lika do gotovih turističkih arganžmana od 3 i 7 dana.

Povezane vijesti: