Kina je postala najveći izvor turista na svijetu

Luo Shugang, kineski ministar kulture i turizma, izjavio je kako je Kina postala najveći izvor turista u svijetu. Naime, inozemna putovanja Kineza dosegla su brojku od 150 milijuna u...

Luo Shugang, kineski ministar kulture i turizma, izjavio je kako je Kina postala najveći izvor turista u svijetu. Naime, inozemna putovanja Kineza dosegla su brojku od 150 milijuna u 2018. godini, prenosi Travel and Tour World.

Ministar Shugang je također istaknuo važnost civiliziranog turizma. „S jedne strane treba poduzeti mjere kako bi se garantirala sigurnost turista, no s druge strane moramo zagovarati i civilizirano ponašanje kineskih turista, s čime bi prezentirali kineski imidž i civilizaciju u pozitivnom svjetlu.

Naglasio je i kako je potrebno dodatno osuvremeniti infrastrukturu na turističkim destinacijama, kao i poboljšati kvalitetu recepcije i usluga, kako bi turistima putno okruženje bili što ugodnije i udobnije.

Govoreći o „revoluciji toaleta“, kampanji koja je pokrenuta 2015. godine s ciljem povećanja broja WC-a na turističkim lokacijama, Shugang je rekao kako bi nužnici, kao i sanitarni uvjeti, trebali biti poboljšani na glavnim turističkim atrakcijama.

Izjavio je kako je, unatoč tome što bi bile potrebne još dvije godine da se riješi nedostatak nužnika, „revolucija toaleta“ u zemlji postigla stabilan napredak u protekle četiri godine s izgradnjom i obnovom 35 tisuća turističkih toaleta do kraja prošle godine.

KINESKIM TURISTIMA EUROPA JE I DALJE OMILJENO ODREDIŠTE

Tijekom 2018. godine tri najveće destinacije Europske unije, u pogledu obujma dolazaka kineskih turista, bile su Ujedinjeno Kraljevstvo (+2,4%), Njemačka (+2,6%) i Francuska (+7,7%). Tri države u kojima je zabilježena najveća ekspanzija bile su Hrvatska (+45,7%), Estonija (35,8%) i Mađarska (+25,1%). Više u prilogu.

Foto: Pexels.com

POVEZANA VIJEST:

KINESKIM TURISTIMA EUROPA JE I DALJE OMILJENO ODREDIŠTE

KINESKI TURISTI OD HRVATSKE OČEKUJU TRADICIONALNU KUHINJU, PARKOVE PRIRODE TE KULTURNE I POVIJESNE SPOMENIKE

JOANNE CHAN, IPPWORLD: KINESKIM TURISTIMA JE NAJBITNIJE AUTENTIČNO ISKUSTVO. ŽELE VIDJETI KAKO LOKALNI LJUDI ŽIVE, RADE I KAKO SE ZABAVLJAJU

KINESKI TURISTI NAJVIŠE TROŠE NA GODIŠNJIM ODMORIMA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN