Kineskim turistima Europa je i dalje omiljeno odredište

Kineskim turistima Europa je i dalje omiljeno odredište unatoč relativnom usporavanju kineskog gospodarstva i zabrinutosti oko Brexita, podaci su najnovijeg istraživanje Europske turističke komisije (ETC) u suradnji s vodećim...

Kineskim turistima Europa je i dalje omiljeno odredište unatoč relativnom usporavanju kineskog gospodarstva i zabrinutosti oko Brexita, podaci su najnovijeg istraživanje Europske turističke komisije (ETC) u suradnji s vodećim analitičarima zračnog prometa ForwardKeys, koji prate 17 milijuna rezervacija letova dnevno.

Podaci pokazuju kako je u razdoblju od siječnja do prosinca 2018. godine došlo do povećanja dolazaka kineskih turista u odredišta Europske unije za 5,1 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Kineski odlasci u Europsku uniju / ecty2018.org

Europska turistička komisija ističe kako najnovije brojke pokazuju da je kampanja „Turistička godina EU-Kina 2018“, osmišljena za promicanje Europske unije kao turističke destinacije za brzo rastuće kinesko tržište, uspješno realizirana.

UK, Njemačka i Francuska u fokusu kineskih turista, ali i Hrvatska

Tijekom 2018. godine tri najveće destinacije Europske unije, u pogledu obujma dolazaka kineskih turista, bile su Ujedinjeno Kraljevstvo (+2,4%), Njemačka (+2,6%) i Francuska (+7,7%). Tri države u kojima je zabilježena najveća ekspanzija bile su Hrvatska (+45,7%), Estonija (35,8%) i Mađarska (+25,1%).

Kineski dolasci u EU unutar tri najaktivnija perioda za godišnje odmore / ecty2018.org

U kontekstu Brexita, zanimljivo je primijetiti kako bi se, u slučaju isključenja Ujedinjenog Kraljevstva iz podataka, učinak Europske unije činio još jačim, s porastom dolazaka u 2018. godini od 5,8 posto, za razliku od porasta od 5,1 posto s uključenim Ujedinjenim Kraljevstvom.

Jednako tako, rezervacije za period između siječnja i travnja 2019. godine su porasle za 17,7 posto bez podataka Ujedinjenog Kraljevstva, dok s njima uključenima taj porast iznosi 16,9 posto.

Prilog: Infografika / CHINESE TOURISTS FLOCK TO EUROPE

POVEZANE VIJESTI:

JOANNE CHAN, IPPWORLD: KINESKIM TURISTIMA JE NAJBITNIJE AUTENTIČNO ISKUSTVO. ŽELE VIDJETI KAKO LOKALNI LJUDI ŽIVE, RADE I KAKO SE ZABAVLJAJU

ANDREJA GAZDEK, PROCONCEPT: HRVATSKA MOŽE OČEKIVATI ZNAČAJAN PORAST BROJA KINESKIH TURISTA U 2019.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN