KLM prvi puta uvodi letove prema Splitu u zimskom razdoblju

Drugi val pandemije korona virusa u Europi uzrokovao je novi lockdown u mnogim državama te su mnoge aviokompanije prisiljeni smanjiti broj letova i sjedeće kapacitete.  U nadolazećim mjesecima KLM...

Drugi val pandemije korona virusa u Europi uzrokovao je novi lockdown u mnogim državama te su mnoge aviokompanije prisiljeni smanjiti broj letova i sjedeće kapacitete. 

U nadolazećim mjesecima KLM će letjeti na90-95% europskih odredišta u odnosu na razdoblje prije krize, ali će sveukupan kapacitet letova biti smanjen na 50% do 40% u odnosu na razdoblje prije pandemije, ističu iz KLM-a. Što se tiče interkontinentalne usluge, broj putničkih letova bit će na oko 50-60% razine u odnosu na razdoblje prije korone. 

KLM prvi puta leti za Split u zimskom periodu

No, unatoč tome KLM uvod liniju Amsterdam – Split koja će prometovati za vrijeme blagdana, i to po prvi puta u zimskom razdoblju. 

Tako je KLM za Zagreb povećavao broja letova sa 6 na 7 tjednih letova za vrijeme blagdana, dok je za letove prema Splitu planiran jedan dnveni let za datume 20.12.2020., 23.12.2020., 27.12.2020, 02.01.2021. i 03.01.2021.

Tijekom pandemije KLM se odlučio vratiti svoju uslugu na što veći broj svojih mrežnih odredišta. “S obzirom na okolnosti činimo to s manje letova i s manjim zrakoplovima. Putnici imaju najširi mogući izbor odredišta, što nam omogućava održavanje mreže putem amsterdamskog čvorišta. Ova se strategija pokazala uspješnom posljednjih mjeseci i osigurala je da nismo morali rigorozno smanjivati ​​mrežu kao neke druge zrakoplovne tvrtke. Kolovoz i rujan su pokazivali jasne znakove oporavka.Nažalost, drugi val pandemije doveo je do novih ograničenja u cijeloj Europi, ne samo u Nizozemskoj. Kapacitet će se stoga ponovno smanjiti u narednom razdoblju” ističu iz KLM-a.

KLM će zadržati svoju postojeću mrežnu strategiju, čak će dodati i nekoliko novih odredišta, a ovisno o razvoju događaja, daljnje prilagodbe bit će izvršene u narednom razdoblju tako da prije leta uvijek treba provjeriti trenutne dostupne letove kod svih aviokompanija. 

Foto: Spencer Davis, Pexels / KLM / ilustracija: hrturizam

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN