Konferencija Day One odgađa se do daljnjega

Nakon konferencije za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite portal HrTurizam donio je odluku o odgodi konferencije Day One. Sukladno situaciji konferencija se planira odgoditi do početka studenog, no o...

Nakon konferencije za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite portal HrTurizam donio je odluku o odgodi konferencije Day One. Sukladno situaciji konferencija se planira odgoditi do početka studenog, no o svemu ćete biti pravovremeno obaviješteni. Konferencija je trebala biti održana 02. travnja u Kongresnom centru Forum.

“Odluku o odgađanju donijeli smo nakon objave stožera i čekali smo do zadnjeg trenutka. Ova odluka nije mi nimalo laka. Naša konferencija je važna za turistički sektor, kojemu je u ovom trenutku pomoć itekako potrebna. Štete koje će pretrpjeti turizam, kako globalno tako i u Hrvatskoj, ne mogu se uopće predvidjeti i mjere se u milijardama. U ovim trenucima je zapravo najvažnije komunicirati i biti spreman za sve opcije. Iako se u našem slučaju radi o konferenciji na kojoj je predviđeno tek 350 sudionika držimo kako je važno odgovorno se ponašati te smo donijeli odluku o odgađanju konferencije” istaknuo je direktor Day One konferencije Goran Rihelj vlasnik i osnivač portala HrTurizam.

Ponavljamo i važne smjernice iznešene nakon sjednice Stožera.

“Svi strani državljani koji ulaze u Hrvatsku iz žarišta poput Kine, Italije, Koreje morat će biti smješteni u karantenu u trajanju 14 dana”, istaknuo je ministar Davor Božinović na konferenciji za medije Nacionalnog stožera te dodao kako će se hrvatskim državljanima koji dolaze iz žarišta pripisati mjera samoizolacije od 14 dana.

Sa sjednice stožera došla je i preporuka da svi razmotre odgodu putovanja u inozemstvo posebice u države i regije koje su zahvaćene korona virusom.

Druge skupina mjera, koje su predstavljene, uključuju preporuku odgađanja svih skupova s više od 1000 ljudi. “Oni koji će se ipak održati dužni su postaviti visoke higijenske standarde. Nužno je osigurati punktove sa dezinfekcijskim sredstvima, a također morat će se poštovati upute za izbjegavanjem neverbalnih kontakata odnosno preporuča se izbjegavanje bližih socijalnih kontakata”, zaključio je ministar. Također naglašeno je kako su svi organizatori javnih okupljanja dužni dobiti suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Ministar zdravlja Vili Beroš ponovio je kako je u Hrvatskoj epidemiološka situacija mirna, a imamo samo 12 zaraženih. “Stoga smo se odlučili za ovaj dodatni paket mjera da očuvamo javno zdravlje u Hrvatskoj. Trenutno imamo 344 testirane osobe, osam testova je u izradi” naglasio je ministar Beroš.

Poslovne konferencije Digital Takeover 2020., Dani komunikacija, Međunarodni sajam turizma PLACE2GO također su odgođene zbog koronavirusa.

Povezane vijesti: