KONTROLA FISKALIZACIJE: Restorane i objekte za pripremu i posluživanje hrane porezna nadzire do 19.02.

Porezna uprava još 4 dana posebno nadzire taksiste, restorane, cvjećare i specijalizirane prodavaonice opreme za kućne ljubimce. Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na...

Porezna uprava još 4 dana posebno nadzire taksiste, restorane, cvjećare i specijalizirane prodavaonice opreme za kućne ljubimce. Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. 

U razdoblju od 13. – 19.2.2020. godine nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:

– G 47.76 – Trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama,

– H 49.32 – Taksi služba i

– I 56.10 – Djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanja hrane.

Kako je priopćeno rezultati provedene analize rizika i postupci praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa pokazali su kako još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

#Obavještavamo porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske# stoji u priopćenju Porezne uprave.

Nadzori fiskalizacije obavljaju  se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.

Povezane vijesti: