Korean Air priprema se za pokretanje direktne linije između Seula i Zagreba

Korean Air priprema se za pokretanje direktne linije između Seula i Zagreba u nešto više od dva tjedna. U izjavi za EX-YU Aviation News, prijevoznik je rekao: “Prodaja ulaznica...

Korean Air priprema se za pokretanje direktne linije između Seula i Zagreba u nešto više od dva tjedna.

U izjavi za EX-YU Aviation News, prijevoznik je rekao: “Prodaja ulaznica i rezervacije u skladu su s našim očekivanjima. Promoviramo Zagreb kao naš najnoviju europsku destinaicju, a nakon stabilizacije rute, razmotrit ćemo letove i na druga odredišta u Hrvatskoj.” 

Korejski prijevoznik još uvijek pregovara o proširenju interline sporazuma s Croatia Airlinesom u nadi da će osigurati sporazum o codeshareu. 

Linija Seoul – Zagreb će do kraja ljetnog reda letenja letenja biti izravna, a od zimskog reda letenja linija će u povratku ići preko Züricha (Seoul-Zagreb-Zurich-Seoul). Korean Air će za Zagreb u rujnu i listopadu letjeti zrakoplovom tipa Airbus  A330-200 i to utorkom, četvrtkom i subotom, s polaskom iz Seoula (ICN) u 11:05, dolaskom u Zagreb u 15:45. Iz Zagreba povratak će biti u 17:00 te dolazak u Seoul idući dan u 10:30.

Od zimskog reda letenja Korean Air će letjeti zrakplovom tipa  Boeing 787-9 – Dreamliner kapaciteta 269 sjedala. Linija će letjeti ponedjeljkom, srijedom i petkom sa polaskom iz Seoula u 11:25, dolaskom u Zagreb u 14:55, iz Zagreba avion će ići za Zurich u 17:00, doći će u Zurich u 18:40 odakle će u 20:55 ići prema Seoulu u koji dolazi u 15:35.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN