Kreće drugo izdanje projekta turističkih vodiča “Upoznaj svoju zemlju”

U sklopu drugog izdanja projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske će povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske,  dana 13. siječnja 2019. godine (nedjelja) s početkom u 12:00...

U sklopu drugog izdanja projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske će povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske,  dana 13. siječnja 2019. godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.

Konkretno, radi se o organizaciji besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u svakom gradu, a sva vođenja uz turističke vodiče početi će u isto vrijeme. Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svi posjetiteljima i turistima.

Obzirom da smo prošle godine dobili jako dobre reakcije velikog broja građana, kao i gotovo svih medija, odlučili smo cijeli projekt ponoviti i na isti način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske. Želimo ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.” ističe Kristina Nuić Prka, predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske te dodaje kako ujedno na isti način žele ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima koji je u izradi.

Naime, zaštićeni lokaliteti  su jedina mjesta na kojima djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje mogu obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj.

Odlična turistička priča i jako važan segment u mozaiku našeg turizma koji smo apsolutno zanemarili.

Grad su ljudi, pa tako i domaći ljudi su turizam i najbolji ambasadori hrvatskog turizma. Lokalno stanovništvo daje ritam i puls destinaciji, a gosti žele upoznati nas i našu kulturu življenja, običaje, naše priče… jer upravo je to sama esencija turizma.

Zaključno, ovdje se radi o izrazito važnoj temi, upoznavanja svojeg grada i pretvaranje građana u ambasadore hrvatskog turizma. Zašto se ostali gradovi tj. turističke zajednice do sada nisu uključili cijeloj inicijativi , makar im je to „obaveza“ upravo zbog njihove primarne djelatnosti i važnosti teme, a ne košta ništa, nego samo dobre volje, pitanje je koje si moraju postaviti svi turistički gospodarstvenici svakog grada.

Želimo li turistički razvoj ili ne? Očito neki ne žele i nije im stalo. Zato se poslije nemojte čuditi ako stvari stoje na mjestu. Sve je do ljudi.

POVEZANA VIJEST:

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN