Kreće projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u Lika destinaciji

U Nacionalnom parku Plitvička jezera 17. siječnja 2019. potpisan je Ugovor o provođenju projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u Lika destinaciji.  Kako bi se napravio značajniji iskorak u mjerenju kvalitete...

U Nacionalnom parku Plitvička jezera 17. siječnja 2019. potpisan je Ugovor o provođenju projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u Lika destinaciji. 

Kako bi se napravio značajniji iskorak u mjerenju kvalitete razvoja održive destinacije, Nacionalni park Plitvička jezera i Klaster Lika Destination potpisali su ugovor s tvrtkom Feel IQM o provođenju projekta IQM Destination Lika. Kroz ovaj projekt, u koji će biti uključeno stotinjak dionika iz Lika destinacije, uspostavit će se mjerljivi sustav razine kvalitete usluga, ponude Nacionalnog parka, kao i same destinacije, pri čemu će se kroz individualnu edukaciju samih dionika podići sadašnja razina kvalitete u destinaciji, čime će Lika destinacija biti prepoznatljivija na turističkom tržištu. 

Inače, brendiranje Lika destinacije započeto je 2015. godine kroz projekt INTEGRA LIKA 2020, koji je pokrenuo LAG LIKA, a danas ga operativno provodi Klaster Lika Destination. Implementacijom ovog projekta unaprijedit će se ujednačenost kvalitete usluge i ponude. 

Događaju je prisustvovalo oko 80 predstavnika zaštićenih područja prirode, privatnih iznajmljivača, vlasnika restorana, hotela, kampova, turističkih zajednica, poljoprivrednih proizvođača i drugih dionika turističkog sektora Lika destinacije. 

Cijeli IQM projekt kao pilot projekt započeo je na Lošinju, destinaciji koja je 2015. godine dobila UNWTO nagradu za inovaciju i kreativnost, treće mjesto u svijetu. 

POVEZANA VIJEST:

LAG LIKA KAO ODLIČAN PRIMJER STRATEŠKOG RAZVOJA I BRENDIRANJA LIKE KAO AUTOHTONE TURISTIČKE DESTINACIJE

NOVA ODLIČNA PRIČA IZ LIKE I PRAVI PRIMJER RAZVOJA TURIZMA! PREDSTAVLJENA GASTRONOMSKA PONUDA GASTRO LIKA

ZNAK „LIKA QUALITY“ OD DANAS PONOSNO NOSI 98 PROIZVODA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN