Kreće realizacija pristaništa za turističke brodove u Skradinu

Antička luka Scardona danas ima modernu marinu za brodove koji pristižu preko Prukljanskoga jezera i uživa reputaciju kao sigurno utočište, a od ovog ljeta bit će bogatija za uređeno...

Antička luka Scardona danas ima modernu marinu za brodove koji pristižu preko Prukljanskoga jezera i uživa reputaciju kao sigurno utočište, a od ovog ljeta bit će bogatija za uređeno pristanište i glavni vodeni ulaz za Skradinski buk, najpoznatiji i najposjećeniji slap na rijeci Krki.

Naime, kreće realizacija pristaništa za turističke brodove u Skradinu, a koja će trajati pet mjeseci. Radovi uređenja pristaništa u Skradinu na pomorskom dobru kojim upravlja Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ počinju 15. siječnja 2021., a u sklopu kojih će biti postavljena četiri nova gata za prihvat do osam turističkih brodova te će biti uređeno 145 m obale čime će se osigurati dodatna stabilnost gradske rive te znatno poboljšati današnji uvjeti korištenja obale. 

Važan infrastrukturi projekt kojim će se smanjiti stvaranje gužve prilikom ukrcaja i iskrcaja za ulazak u NP ‘Krka’.

Uređenje pristaništa u Skradinu jedan je od izuzetno važnih projekata za JU ‘Nacionalni park Krka’ kojim će se smanjiti stvaranje gužve prilikom ukrcaja i iskrcaja za ulazak u NP ‘Krka’ te će se posjetitelji vremenski rasporediti kako bi vrijeme do sada utrošeno na čekanje u redu mogli koristiti za kvalitetan obilazak Skradina“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica.

Uz mogućnost kupnje online ulaznica za Park posjetitelji će moći rezervirati i termin polaska broda iz Skradina te povratka sa Skradinskog buka, dodaje Slavica i naglašava kako će time povećati kvaliteta usluge i njihovo zadovoljstvo te tako izravno utjecati na vrijeme zadržavanja i obilaska posjetiteljske ponude u gradu Skradinu i Šibensko-kninskoj županiji.

Foto: NP Krka

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN