Krenula naplata ulaznica na jezera i tvrđavu Topanu u Imotskom

Grad Imotski je od 01. svibnja započeo s naplatom ulaznica na jezera i tvrđavu Topanu. Cijene su nešto promijenjene u odnosu na prošle godine i sada iznose: 10 kn...

Grad Imotski je od 01. svibnja započeo s naplatom ulaznica na jezera i tvrđavu Topanu.

Cijene su nešto promijenjene u odnosu na prošle godine i sada iznose: 10 kn po osobi – grupno djeca, 15 kn po osobi – djeca individualno, 20 kn po osobi – grupno odrasli te 30 kn po osobi – odrasli individualno.

Tvrđava Topana smjestila se uz obronke Modroga jezera i dominira gradom. Tvrđava je nastala u 10. stoljeću i kroz povijest je imala izuzetno strateško značenje. Zaštitnica Imotske krajine je Gospe od Anđela, a istoimena crkvica se nalazi u okružju tvrđave. Tvrđava je bila pod turskom vlašću više od 200 godina. Danas je ova tvrđava omiljeni vidikovac, a ljeti se u njoj održavaju razna kulturna događanja.

Te naravno neobilazni “fotopoint” turista, kako cijele Imotskog tako i za Modro jezero.

PREDSTAVLJENA STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA IMOTSKE KRAJINE

Prije godinu dana dogodilo se spajanje i sinergija turističkih destinacija u jedan brend – turističku zajednicu područja Imotske krajne – Imota, a prije malo više od mejsec dana u Imotskom je predstavljena Strategija razvoja turizma Imotske krajine do 2025. godine čija bi implementacija trebala osigurati bitne pretpostavke za kvalitetniji turistički iskorak i otvaranje cijelog prostora Imotske krajine sve brojnijim segmentima turističke potražnje. 

Tako su turistički djelatnici Imotske krajine donijeli dvije važne odluke i dobili dva važna dokumenta kao prve pretpostavke za strateški razvoj, barem na papiru, a sada je na turističkim djelatnicima i destinaciji da se drže smjera koji im je definiran i implemetira sve navedeno u narednih šest godina.

Više u prilogu: PREDSTAVLJENA STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA IMOTSKE KRAJINE


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN