Krenuli letovi između New Yorka i Dubrovnika

Od prošloga je tjedna Dubrovnik ponovno povezan direktnom aviolinijom s New Yorkom. Direktnim inauguracijskim letom aviokompanije United Airlines u petak je pristiglo 214 Amerikanaca u Zračnu luku Dubrovnik, a...

Od prošloga je tjedna Dubrovnik ponovno povezan direktnom aviolinijom s New Yorkom. Direktnim inauguracijskim letom aviokompanije United Airlines u petak je pristiglo 214 Amerikanaca u Zračnu luku Dubrovnik, a već sutradan je u Dubrovnik pristiglo 225 američkih putnika letom Delta Air Linesa.

Letovima ove dvije američke aviokompanije, Dubrovnik će od ovog srpnja sa SAD-om biti povezan s čak osam direktnih letova tjedno i to prvi put nakon više od 30 godina direktnom linijom s New Yorkom.

/// Kreću letovi iz SAD-a prema Dubrovniku

Gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković izrazio je zadovoljstvo ovim velikim uspjehom u povezivanju s izuzetno bitnim američkim tržištem. ”Amerikanci su u ovom trenutku naše tržište broj jedan, a poznavajući ovo tržište oni neće biti gosti samo našeg grada nego i cijele Dubrovačko-neretvanske županije i šireg područja. Osam direktnih letova tjedno sa SAD-om je u ovoj kriznoj godini nešto zaista nevjerojatno, a nama sada ostaje obveza da zadržimo zdravstvenu ispravnost jer ako će rasti broj zaraženih to znači da ćemo ostati bez turista i zato je u ovom trenutku cijepljene izrazito bitno jer o tome direktno ovisi naša ekonomija”, izjavio je dubrovački gradonačelnik.

/// Potražnja Amerikanaca za Hrvatskom i Dubrovnikom porasla za 205 posto

„Ovo je povijesni dan za naš turizam. Američko je tržište najvažnije za naš turizam. Mislim da su Hrvatska i SAD uistinu veliki turistički partneri. Prepoznati smo kao jedna od top turističkih destinacija“, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši da smatra kako će ovo biti dugoročna suradnja između Uniteda i Zračne luke Dubrovnik.

Regionalni direktor prodaje Delta Air Linesa, Thomas Brandt naveo je kako je prvi let njihova avioprijevoznika bio u potpunosti popunjen, te da od prvoga dana vlada veliki interes za ovu liniju. Naglasio je kako je JFK u New Yorku – polazišna zračna luka ove linije – povezana letovima sa svim američkim gradovima, što podrazumijeva da će u Dubrovnik ovim letom pristizati gosti iz svih dijelova SAD-a.

Prema navodima iz uprave Zračne luke Dubrovnik, Dubrovnik je avionskim linijama trenutno povezan s 40 odredišta, a nadaju se da će se ta brojka do početka kolovoza popeti na 50 ili čak i više.

„Ovo bi bio veliki uspjeh i da nismo u pandemiji. Vrijeme oporavka je ispred nas i dalje se moramo ponašati odgovorno jer samo tako možemo zadržati zdravstveni standard koji je osnovni preduvjet za oporavak gospodarstva našeg Grada”, ocijenio je na svom Facebook profilu gradonačelnik Frković.

Foto: Zračna luka Dubrovnik / Facebook

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN