KUH pokrenuo projekt certificiranja i pomoći oko podizanja kvalitete malih kampova u RH

Unazad nekoliko godina svjedočimo značajnom porastu kvalitete hrvatskih kampova, a posebice je važno naglasiti da su pozitivne promjene uočljive i u sferi malih kampova, uglavnom obiteljski vođenih, kako na...

Unazad nekoliko godina svjedočimo značajnom porastu kvalitete hrvatskih kampova, a posebice je važno naglasiti da su pozitivne promjene uočljive i u sferi malih kampova, uglavnom obiteljski vođenih, kako na obali tako i u kontinentalnom dijelu Republike Hrvatske.

Originalnim i kvalitetnim sadržajima i uslugama te pomno smišljenim i pravilno doziranim promocijskim aktivnostima mali kampovi danas ubiru svoj dio turističkog kolača, dok dodatni vjetar u leđa njihovoj uspješnosti i prepoznatljivosti daje i Kamping udruženje Hrvatske (KUH) koje već gotovo deset godina, zajedno u suradnji s Ministarstvom turizma, provodi projekt „OK Mini Camps“.

O čemu se zapravo radi? „OK Mini Camps“ je projekt kojim KUH definira, obilazi, educira, analizira i ocjenjuje standarde kvalitete malih kampova maksimalnog kapaciteta do 200 osoba da bi se u konačnici odabranim kampovima dodijelila oznaka kvalitete „OK Mini Camps“. Oznaku trenutno nosi ukupno 41 najbolji mali kamp Hrvatske, a služi im kao element razlikovanja u kvaliteti u odnosu na ostale male kampove dok gostima predstavlja i osigurava garanciju kvalitete.

Projekt je pokrenut 2010. godine u uvjetima kada je postojala potreba za izdvajanjem najboljih slučajeva iz prakse u cilju podizanja kvalitete te boljeg pozicioniranja, prepoznavanja i promidžbe, tada još malobrojnih, kvalitetnih malih kampova. Gledajući unazad, danas se može potvrditi kako je u ovom devetogodišnjem razdoblju i ostvaren osnovni dugoročni cilj projekta, a to je izgradnja jake i prepoznatljive mreže najkvalitetnijih malih kampova kao važnog dijela turističke ponude Hrvatske. Važno je naglasiti da se paralelno s porastom kvalitete sadržaja i usluga postojećih malih kampova primjećuje i trend otvaranja novih malih kampova koji već u samom startu nastoje pružiti i više od onoga što je pravilnikom propisano. Posebno je zanimljiva i činjenica da je na popis kampova s oznakom „OK Mini Camps“ u posljednjih nekoliko godina ušlo više kontinentalnih kampova nego onih „morskih“.

Odabranim kampovima, koji se ističu kvalitetom, posvećena je zasebna WEB SEKCIJA u sklopu glavnog hrvatskog kamping PORTALA, a obuhvaćene su i dodatne promidžbene aktivnosti poput, na primjer, tiska brošure, zajedničkog izlaganja na sajmovima i slično.

I ove, 2019. godine, uz podršku Ministarstva turizma Republike Hrvatske, provodi se novi krug certificiranja kvalitete malih kampova, u sklopu projekta „OK Mini Camps“, stoga iz Kamping udruženja Hrvatske pozivaju sve male kampove, koji smatraju da kamp udovoljava ili nadmašuje aktualne standarde kvalitete i očekivanja modernih kampista, da se prijave za sudjelovanje u projektu te time iskoriste priliku za uspješnije oglašavanje, pozicioniranje i prepoznatljivost, veću popunjenost kapaciteta, preporuku, edukaciju i smjernice za ulaganja te razmjenu iskustava.

Sve dodatne informacije oko projekta, kao i prijavnicu, možete preuzeti OVDJE.

Foto: Kamping udruženje Hrvatske

Povezane vijesti: