Kulturno – povijesni itinerari Rovinja predstavljeni kroz mobilnu aplikaciju

Turistička zajednica Rovnja objavila je mobilnu aplikaciju Kulturno – povijesni itinerari Rovinja kao nastavak projekta Kulturnog turizma nakon izdavanja tiskane brošure koja prikazuje osma ruta obilaska kulturno povijesnih znamenitosti...

Turistička zajednica Rovnja objavila je mobilnu aplikaciju Kulturno – povijesni itinerari Rovinja kao nastavak projekta Kulturnog turizma nakon izdavanja tiskane brošure koja prikazuje osma ruta obilaska kulturno povijesnih znamenitosti grada sa naglaskom na starogradsku jezgru, njeno okruženje i širu gradsku okolicu.

U prvom dijelu pod nazivom „Itinereri kroz nekadašnje otočno naselje“ predstavljene su 4 moguće rute obilaska znamenitosti koje se nalaze u starogradskoj jezgri, u drugom dijelu pod nazivom „Itinerari s druge strane nekadašnjeg kanala“ predložena je moguća ruta obilaska starog dijela grada nasuprot starogradskoj jezgri, u trećem dijelu pod nazivom „Povijesno-kulturne znamenitosti uže i šire okolice grada Rovinja“ predstavljene su 2 rute obilaska znamenitosti i to u sjevernom dijelu grada koji obuhvaća područje do Limskog kanala te na jugoistoku grada koji obuhvaća područje do ornitološkog rezervata Palud. Četvrti dio brošure čini poglavlje „Rovinjsko otočje“ u kojem su predstavljeni rovinjski otoci.

 

“Autor teksta je povjesničar Marino Budicin, prema čijem su prijedlogu definirane opisane rute. Sve znamenitosti označene u itinerarima sadrže kratki opis sa pripadajućim informacijama, a uz itinerare su navedene brojne zanimljivosti koje karakteriziraju bogatu rovinjsku povijest, kulturu i tradiciju. ” ističu iz TZ Rovinja. Aplikacija je namijenjena svima onima koji putem predloženih itinerara žele upoznati dio rovinjskog bogatog kulturnog, povijesnog i tradicijskog nasljeđa, a izrađena je na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Mobilna aplikacija može se preuzeti putem App Storea za iOS te Google Playa za Android uređaj, pod nazivom Rovinj – Cultural and Historical Itineraries za Android i za iOS uređaje

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN