Kuće za odmor u Zagrebačkoj županiji i ovog su ljeta hit

Autor:  HrTurizam.hr

1. kolovoza 2022.

Prema najnovijim podacima sustava eVisitor, u Zagrebačkoj županiji je do sada ostvareno oko 78 % više dolazaka i 65% više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U odnosu na turistički rekordnu 2019. godinu do sada je ostvareno oko 87% dolazaka dok je broj noćenja na razini 2019. godine.

Gledano prema destinacijama ove je godine najviše gostiju boravilo u Velikoj Gorici, Svetoj Nedelji, Jastrebarskom, Samoboru i Ivanić-Gradu.

Podaci sustava eVisitor također pokazuju kako su trenutno najbrojniji gosti pored domaćih, gosti s tržišta Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije, SAD, Italije, Češke, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

"Uz mnoštvo različitih sadržaja, zanimljiva mjesta i brojne šetnice i poučne staze, dvorce koje možete posjetiti i istražiti, poznate vinske ceste i nadaleko poznatu gastro ponudu ovog kraja, zeleni zagrebački prsten idealna je destinacija za godišnji odmor, daleko od gužve i masovnog turizma. Sigurna sam kako su baš to glavni razlozi i činjenice kako su kuće za odmor u Zagrebačkoj županiji totalni hit. " izjavila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Gledano prema vrsti smještaja najviše gostiju boravilo je u hotelima, objektima u domaćinstvu, kampovima te upravo u kućama za odmor.

Na području Zagrebačke županije postoji više od pedeset novih smještajnih objekata među kojima je čak dvadeset kuća za odmor visoke kvalitete i strukture. "Mapiranjem turizma identificirali smo da je jedan od ključnih izazova, neadekvatna struktura i kvaliteta smještajnih kapaciteta na području Zagrebačke županije. Upravo ovakvim rezultatima i povećanjem visokokvalitetnog smještaja stvaramo  koncept turističkog razvoja koji je održiv i visoke dodane vrijednosti.“ zaključila je Alilović.

Naslovna foto: Novootvorena kuća za odmor Villa Plešivica View 5 zvjezdica / TZZŽ

 

Autor:  HrTurizam.hr

1. kolovoza 2022.