LAG Istočne Istre: Edukacija povodom raspisivanja natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva i trendovi u ruralnom turizmu

LAG „Istočna Istra“ u suradnji sa TZ Grada Labina, TZ Općine Kršan, TZ Općine Raša i Gradom Labinom u ponedjeljak 5. ožujka 2018. godine organizira edukaciju povodom raspisivanja natječaja...

LAG „Istočna Istra“ u suradnji sa TZ Grada Labina, TZ Općine Kršan, TZ Općine Raša i Gradom Labinom u ponedjeljak 5. ožujka 2018. godine organizira edukaciju povodom raspisivanja natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva, Podmjere 6.2. i trendovi u ruralnom turizmu. Radionica će se održati u Gradskoj knjižnici Labin s početkom u 17:00 sati.

Ministarstvo turizma putem natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva će sufinancirati projekte unapređenje obiteljskog smještaja, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, za što se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge). Cilj podmjere 6.2. je poticanje razvoja ruralnog turizma ali i održivi razvoj ruralnih područja. Prezentaciju natječaja Ministarstva turizma i Podmjere 6.2. održat će Ankica Bračić Ladika iz poduzeća Terra Consulting.

Druga tema radionice je Važnosti pričanja priča u turizmu, a predstaviti će je urednik i osnivač internetskog portala posvećenom turizmu HrTurizam.hr Goran Rihelj. Biti će riječi o slijedećim temama: važnost pričanja priča u turizmu; kako biti uspješan domaćin u obiteljskom smještaju, koja je formula uspješnih domaćina, zaokružen turistički proizvod, turizam 21. stoljeća, koji je najbolji marketing alata za domaćine u obiteljskom smještaju, kako biti domaćin u obiteljskom smještaju, a ne agent za najam nekretnina, domaćini kao ambasadori hrvatskog turizma.

Prvi čovjek obiteljskog turizma u Hrvatskoj, dugogodišnji predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK, nositelj obiteljske tradicije u turizmu kao pripadnik treće generacije, ambasador hrvatskog turizma i još mnogo toga – sve je to Nedeljko Pinezić. Obiteljski smještaj je puno više od najma smještaja, a koji su sve izazovi, potencijali i budućnost saznajte od čovjeka koji je čitav svoj život posvetio obiteljskom turizmu i njegovu unaprjeđenju.

Iz LAG-a Istočene Istre ističu kako zbog bolje organizacije pozivaju sve da se za edukaciju prijave putem telefona 052/851-173; 099 357 6998 ili na email: info@lag-istocnaistra.hr do ponedjeljak 5. ožujka 2018. godine do 15h. Radionica je besplatna za sve sudionike.

Program edukacije

Mjesto: Polivalentna dvorana Gradske knjižnice Labin, Rudarska 1, Labin 52 220

Vrijeme: ponedjeljak, 5. ožujka 2018. godine u 17:00

 

17:00–18:00 Naslov:  Predstavljanje natječaja Ministarstva turizma „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ i pomjere 6.2. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”

·         Upoznavanje s uvjetima natječaja

·         Upoznavanje s natječajnom dokumentacijom i obrascima za natječaj „Konkurentnost turističkog gospodarstva“

Terrra Consulting: Ankica Bračić Ladika

 

18:00–19:00 Naslov: Važnosti pričanja priča u turizmu

·         važnost pričanja priča u turizmu;

·         kako biti uspješan domaćin u obiteljskom smještaju;

·         koja je formula uspješnih domaćina;

·         zaokružen turistički proizvod

·         turizam 21. stoljeća

·         Najbolji marketing alata za domaćine u obiteljskom smještaju

·         Kako biti domaćin u obiteljskom smještaju, a ne agent za najam nekretnina

·         Domaćini kao ambasadori hrvatskog turizma

 

 

HrTurizam.hr: Goran Rihelj

 

19:00 – 20:00 Naslov: Obiteljsko mikro poduzetništvo i turizmi

·         Što je mikro poduzetništvo;

·         Obiteljsko mikropoduzetništvo u turizmu na primjeru najkvalitetnijih turističkih destinacija

·         Svjetski trendovi u obiteljskom, “privatnom” smještaju

·         Trendovi u obiteljskom smještaju u Hrvatskoj

·         Za kojim vrstama smještaja će rasti potražnja

·         U kojim vrstama smještaja će padati, a u kojima rasti cijene

·         Što znači “pad nakon uspona”

·         Specijalizacija ponude i nišni marketing

·

Quanarius d.o.o., Nedeljko Pinezić

 

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN