Lansiran portal s najopsežnijim informacijama za turiste u Hrvatskoj

Medijska grupacija Total Croatia News lansirala je Total Croatia ( www.total-croatia.com), najnoviju stranicu u svojem web porfelju. Portal Total Croatia u 100 članaka na engleskom jeziku donosi ključne informacije...

Medijska grupacija Total Croatia News lansirala je Total Croatia ( www.total-croatia.com), najnoviju stranicu u svojem web porfelju. Portal Total Croatia u 100 članaka na engleskom jeziku donosi ključne informacije o Hrvatskoj te daje odgovor na sva ključna pitanja koja zanimaju turiste koji posjećuju Hrvatsku, kao i strance koji u njoj žive. 

Zainteresirani tako na jednom odredištu mogu pronaći vodiče za najpopularnije destinacije poput Hvara, Dubrovnika i Splita, najopsežniji vodič za zračne luke u Hrvatskoj, pa do savjeta poput informacija o napojnicama, hrani i piću, kupnji nekretnine, zdravstvu i uvozu automobila. 

Na internetu se o Hrvatskoj nalazi gomila informacija, ali pronalaženje ažuriranih sadržaja o putovanjima i dolascima je teško, zbog čega se turisti slabo snalaze“, rekao je Paul Bradbury iz TCN-a te dodao kako će koristeći resurse njihove uredničke redakcije redovito ažurirati sadržaj kako bi osigurali da se na portalu nalaze samo najnovije informacije. “Nadamo se da će posjetitelji pronaći sve što im je potrebno na jednom mjestu – olakšan početak njihovog nezaboravnog hrvatskog odmora” ističe Bradbury.

Total Hrvatska je napisana je na temelju iskustva vlasnika i urednika Paula Bradburyja, Britanca koji u Hrvatskoj živi od 2003. godine. Bradbury je 2014. bio dobitnik nagrade FIJET Marco Polo za najbolju međunarodnu promociju Hrvatske te je autor brojnih turističkih vodiča, knjiga i web stranica o Hrvatskoj. Uz to što je grupacija TCN zaslužna za dovođenje novinara New York Timesa i Sunday Timesa u Hrvatsku, portal s vijestima jedini je hrvatski portal akreditiran za Google News. 

Stranica je također izgrađena kako bi pomogla turističkim zajednicama, poslovnim i privatnim smještajima. Pojedini dijelovi mogu se povezati s drugim web stranicama, tako da pružatelji turističkih usluga mogu ažurirati informacije o gostima na vlastitim stranicama, bez brige o ažuriranju svih najnovijih informacija. Planiramo ponuditi i portal na drugim jezicima kasnije tijekom godine” zaključuje Bradbury.

Projekt Total Croatia započeo je 2011. godine u Jelsi na otoku Hvaru s prvim specijaliziranim destinacijskim portalom Total Hvar. Ubrzo su dodane i stranice za druga odredišta – Split, Dubrovnik, Zagreb, Korčulu, Središnju Dalmaciju i Međugorje – kao i specijalizirane stranice Total Croatia Wine, Total Croatia Cycling, Total Croatia Dental i Total Croatia Sailing. U 2015. godini pokrenut je Total Croatia News, prva web stranica akreditirana za Google News na engleskom jeziku, koji je danas najčitaniji portal za vijesti i turizam na engleskom jeziku za Hrvatsku.

Potencijal projekta prepoznat je i u susjednim državama, pa su 2018. osnovani i Total Slovenia News te Total Montenegro News. 

Povezane vijesti: