Lošinjska tvrtka Jadranka hoteli nositelj je prestižnog certifikata ISO 50001

Lošinjska tvrtka Jadranka hoteli nositelj je prestižnog certifikata ISO 50001 švicarske certifikacijske kuće SGS, globalnog lidera u provedbi certifikacije poslovnih sustava prema ISO standardima. To je dodatna potvrda i...

Lošinjska tvrtka Jadranka hoteli nositelj je prestižnog certifikata ISO 50001 švicarske certifikacijske kuće SGS, globalnog lidera u provedbi certifikacije poslovnih sustava prema ISO standardima.

To je dodatna potvrda i priznanje aktivnih nastojanja Grupe Jadranka, koje je tvrtka Jadranka hoteli članica, za unaprjeđenje postojećeg sustava održivog poslovanja i smanjenje potrošnje energije te pozicioniranje kao jednog od lidera u tom području u Hrvatskoj. Procjena je da će upravo norma 50001 utjecati na oko 60 % svjetske uporabe energije, a cilj norme je uspostaviti sustave koji će rezultirati poboljšanjem energetske učinkovitosti kako bi se u konačnici smanjili troškovi energije i emisije stakleničkih plinova.

“Certifikat za upravljanje energetskom učinkovitošću ISO 50001 potvrda je dosljedne provedbe dugoročnoga plana Jadranka hotela koji se ogleda u strateškim planovima i poslovnim komponentama svih članica Grupe, a ponajviše u svakodnevnim operativnim djelatnostima s ciljem unaprjeđenja usluga i zadovoljstva gostiju, zaposlenika i lokalne zajednice. Integriranje strategije zelenog poslovanja pritom se uspješno nadovezuje na misiju i viziju Grupe te predstavlja ključan faktor u promicanju turističkih kvaliteta Lošinja, s obzirom da i sam otok predstavlja prirodnu oazu koja svojim ljekovitim činiteljima blagotvorno djeluje na sve stanovnike te sve veći broj gostiju koji iz godine u godinu pristižu na Lošinj.” ističu iz Uprave Jadranska grupe

Tome u prilog govori i činjenica da je Grupa Jadranka ujedno i ponosni nositelj certifikata ISO 9001:2000 za upravljanje sustavom kvalitete te ISO 14001:2004 za sustav upravljanja okolišem. Također, hotelski brend Lošinj Hotels&Villas svrstan je u sam vrh zelenog hotelijerstva u Hrvatskoj zahvaljujući certifikatu „Sustainable Hotel” za uvođenje zelenog poslovanja.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN