Lufthansa započela s testiranjem putnika na Covid-19

Nakon United Grupe, Lufthansa je na odabranim rutama između Münchena i Hamburga počela s testiranje putnika na Covid-19 putem brzih testova. U suradnji sa zračnim lukama u Münchenu i...

Nakon United Grupe, Lufthansa je na odabranim rutama između Münchena i Hamburga počela s testiranje putnika na Covid-19 putem brzih testova.

U suradnji sa zračnim lukama u Münchenu i Hamburgu, kao i s biotehnološkom tvrtkom Centogene i medicinskim centrom Medicover Group, MVZ Martinsried, Lufthansa nudi svojim klijentima mogućnost besplatnog testiranja na Covid-19 prije polaska dva puta dnevno letovi.

Nakon što je test završen, kupci dobivaju svoje rezultate u roku od 30 do 60 minuta. Kako ističu iz Lufthanse, samo ako je rezultat negativan, ukrcajna propusnica će se aktivirati i odobriti pristup vratima.Testiranje je besplatno te nema dodatnih troškova za putnika. Dovoljno je samo unaprijed se registrirati i ostaviti malo više vremena prije polaska. Putnici koji ne žele biti testirani bit će prebačeni na alternativni let bez dodatnih troškova.

Strategijom ispitivanja težimo cilju korištenja dobivenih podataka kako bismo stekli važne uvide u upotrebu brzih testova. Uspješno testiranje cijelih letova može biti ključ za revitalizaciju međunarodnog zračnog prometa“, izjavila je Christina Foerster, izvršna direktorica Lufthansa Group Član odbora za kupce, IT i korporativnu odgovornost.

Prvi “negativni” let Lufthanse poletio je iz Hamburga prema Münchenu prošli tjedan i označio početak brzog testiranja antigena Covid-19 na letovima između dva njemačka grada.

Također, u zračnim lukama u Frankfurtu i Münchenu počela je ugradnja platforme za biometrijsku identifikaciju putem koje putnici mogu beskontaktno proći kroz sigurnosnu provjeru i ukrcaj, što je važna mjera zdravstvene sigurnosti i higijene u doba virusa COVID-19.

POVEZANA VIJEST:

VELIKI KORAK NAPRIJED U AKTIVACIJI GLOBALNOG TURIZMA: UNITED AIRLINES KRENUO SE PILOT PROGRAMOM TESTIRANJA SVIH PUTNIKA NA SVOJIM LETOVIMA

ZRAČNE LUKE U FRANKFURTU I MÜNCHENU UGRAĐUJU PLATFORMU ZA BIOMETRIJSKU IDENTIFIKACIJU

Foto: Lufthansa


 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN