Luksuzne kuća za odmor nisu samo trenutni trend, nego će postati prvi izbor. Potvrđuje to i Marriott

Svaka kriza je i prilika. Ovu frazu smo toliko puta čuli od početka epidemije covida19, no koliko god nekima ide na “živce” to se kroz povijest uvijek pokazalo kao...

Svaka kriza je i prilika.

Ovu frazu smo toliko puta čuli od početka epidemije covida19, no koliko god nekima ide na “živce” to se kroz povijest uvijek pokazalo kao istina. Bar za neke.

Tako je ove godine prilika za pozicioniranje kontinentalnog i ruralnog turizma, dok su luksuzne kuće za odmor pravi hit na tržištu, kako na Jadranu tako i u unutrašnjosti.

Dapače, osobno smatram kako će luksuzne kuće za odmor s bazenima neće biti samo u kratkoročnom trendu, nego kako će dugoročno ostati kao glavni ili premium smještajni proizvod. Čak traženiji od hotela s 4****. U unutrašnjost Istre se već godinama događa boom upravo luksuznih kamenih kuća s bazenima, a isti se prelijeva i na naše otoke, Dalmaciju itd… kao i u unutrašnjosti od Varaždina, Međimurje i Slavonije. Dapače, i ove izvanredne turističke sezone upravo su kuće za odmor odlično popunjene.

Da je velika potražnja za istimana globalnoj sceni bila i prije pojave covida19 govori činjenica da je i najveći svjetski hotelski lanac Marriott, prošle godine krenuo s platfromom u kojoj prodaje privatne luksuzne kuće s potvrdom kvalitete Marriott-a – Homes & Villas by Marriott International

Marriott je još 2018. godine pokrenuo Homes & Villas by Marriott International, platformu s potpisom Marriota za iznajmljivanje kuća koja nudi 2.000 premium i luksuznih domova smještenih na više od 100 destinacija diljem Sjedinjenih Država, Europe, Kariba i Latinske Amerike. A ponuda luksuznih kuća za odmor nije zaobišla niti Hrvatsku.

Osnivanje tvrtke Homes & Villas od strane Marriott Internationala odražava našu stalnu predanost inovacijama kako se razvijaju potrebe potrošača“, rekla je Stephanie Linnartz, direktorica globalnog komercijalnog ureda, Marriott International.

Marriott-ovo širenje na najam kuća razvijeno je kao rezultat pilot projekta 2018. u okviru proširenja marke Tribute Portfolio Homes.”Ono što je započelo kao pilot program, sada je globalna ponuda koja našim gostima pruža prostor i pogodnosti kuće koju podržava pouzdana putnička tvrtka, i najbolje u pogodnosti za vjernost.” dodala je Linnartz.

Od gostiju koji su rezervirali dom tijekom pilot programa, koji je bio dostupan samo u odabranim europskim gradovima, gotovo 90 posto bili su članovi Marriott Bonvoy, a više od tri četvrtine putovalo je s obitelji i prijateljima. Tijekom pilota, prosječni boravak gostiju bio je više nego utrostručen od uobičajenog boravka u hotelu. Ti podaci igrali su važnu ulogu u vođenju izbora luksuznih i premium domova kao ključna tržišta za slobodno vrijeme dostupna na predstavljanju koja nadopunjuju osnovnu ponudu Marriott-ovog hotelskog portfelja, naglašavaju iz Marriota.

Tako je Marriott u travnju 2019. godine na preko 100 destinacija pokrenuo Homes & Villas by Marriott International s odabranim tvrtkama za upravljanje nekretninama koje već upravljaju tim kućama. Spomenute tvrtke za upravljanje imovinom pružaju gostima profesionalno očišćen dom uz podršku 24 sata dnevno, brzi Wi-Fi, premium posteljina i sadržaji te obiteljske pogodnosti na zahtjev. Marriott očekuje uvođenje Homes & Villas by Marriott International na dodatna tržišta kao i povećanje broja domova koji se nude u ovim startnim destinacijama.

Naš pristup iznajmljivanju kuća omogućava nam da ponudimo našim gostima kolekciju kuća koje pružaju visoko iskustvo putovanja”, rekla je Jennifer Hsieh, potpredsjednica, Homes & Villas iz tvrtke Marriott International te dodala: „Radeći s odabranom grupom profesionalnih menadžerskih tvrtki koje razumiju i djeluju u ovom dinamičnom krajoliku, u mogućnosti smo se usredotočiti na ono što najbolje radimo – odabir širine domova u nadahnjujućim destinacijama, postavljanje standarda za odgovorno pružanje usluga i osmišljavanje besprijekorne rezervacije iskustvo koje pomaže našim gostima da se snađu u sve složenijim i nesigurnijim izborima zakupa kuće

Homes & Villas by Marriott International prisutan i u Hrvatskoj

Također, sve je povezano s klubom vjernosti Marriott Bonvoy gdje članovi mogu zaraditi i iskoristiti bodove, kao i dobiti razne pogodnosti. Osim toga, logično u cijeloj priči su povezane Marriot Bonvry Tours&Activities, kao odlična nadogradnja.

Homes & Villas by Marriott International trenutno ima preko 2.000 kuća za odmor u SAD-u, Europi, Karibima i Latinskoj Americi, a svi oni sudjeluju u Marriott Bonvoyu.

Trenutno u Hrvatskoj preko Marriott platforme je dostupno čak 188 kuća za odmor, od Istre do Dubrovnika. S druge strane, kroz platformu Marriott Bonvry Tours&Activities nudi se 1,643 doživljaja i aktivnosti u Hrvatskoj.

Zaključno, luksuzne kuće za odmor svakako će ostati u fokusu, dapače, osobno smatram kako će biti veća potražnja za istima, nego za hotelima više kategorije, te će postati prvi izbor u kategorji luksuznog turizma. Sukladno tome, otvoriti će se tj. već se otvorila potreba za novi uslugama u tom segmentu. Tako već na tržištu postoje dodane usluge kao što su posebne usluge doručka, organiziranja dolska chefova/ica na imanje, posebne orgniziranje luksuzne ture i atrakcije, organiziranja prve kupnje za svoje goste itd…

Sukladno razvoju ponude luksuznih kuća za odmor u cijeloj Hrvatskoj, pogotovo u Istri gdje je već zaokružena priča i gdje je dobar dio tih kapaciteta popunjen oko 180 dana , svakako se javlja prilika za produženje turističke sezone. A tu priliku mogu vidjeti i kontinentalne destinacije, ako se naravno pozicioniraju te ponude zaokružen turistički proizvod. Jer motiv dolaska nije smještaj, nego destinacija.

Naslovna fotografija: Villa Nika Istra, Marriot

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN