Marina Punat osvojila najveću hrvatsku nautičku nagradu – Zlatno sidro

Marina Punat osvojila je Zlatno sidro 2019., najveću hrvatsku nautičku nagradu. Riječ je o prestižnom priznanju koje već treću godinu za redom dodjeljuje Jutarnji list najboljoj hrvatskoj marini prema...

Marina Punat osvojila je Zlatno sidro 2019., najveću hrvatsku nautičku nagradu. Riječ je o prestižnom priznanju koje već treću godinu za redom dodjeljuje Jutarnji list najboljoj hrvatskoj marini prema ocjenama nautičara.

Marini Punat je ovo drugi puta da su osvojili Zlatno sidro, a direktorica Renata Marević istaknula je kako je ova nagrada veliko priznanje svim djelatnicima marine jer pokazuje da rade dobar posao.

U ovih 55 godina osvojili smo mnogo nagrada i svaka nam je poticaj da iduće godine podignemo kvalitetu za ljestvicu više. Odraz našeg uspjeha nije samo naša moderna infrastruktura i inovacije nego i činjenica da mi slušamo naše goste. I njihove pohvale, ali i njihove probleme” kazala je Marević.

Marina Punat jedna je od najpopularnijih marina u Hrvatskoj koja u svojoj ponudi ima stalne vezove u moru i suhe vezove, restorane, bazen i wellness te razne dodatne usluge i trgovine uz vrhunski opremljen yacht servis. Marina trenutno raspolaže s 1.450 vezova za plovila do 40 m na čak 14 gatova. U razdoblju do 2025. godine planiraju se ulaganja od 50 milijuna kuna pri čemu planiraju podignuti kategorizaciju na 5 sidara. Zbog dobrog gospodarenja otpadom, odlične čistoće i kakvoće mora, ekoloških principa te racionalnog korištenja prirodnih resursa, već dvadeset godina zaredom Marina Punat osvaja međunarodno priznanje Plava zastava. 

Drugo i treće mjesto osvojili su ACI marina Cres te ACI marina Skradin, dok je nagrada “Moja najdraža marina” prema ocjenama nautičara pripala ACI marini Dubrovnik.

Priznanje Zlatni osmijeh Jadrana za najljubaznije osoblje pripalo je ACI marini Pula, dok je Priznanje za najveći napredak u nautičkoj sezoni 2019. odnijela ACI marina Jezera. Priznanje za iznimno plodnu suradnju marine i turističke zajednice zaslužila je Marina Vrsar, a Marina Kornati i Ilirija d.d. primili su Veliku zahvalu za izniman doprinos organizaciji i uspjehu Nautičke patrole.

Posebno, ekskluzivno priznanje dobila je novootvorena ACI marina Rovinj s pet sidara, kojoj je pripala titula Hrvatska marina No. 1.

Izvor: Jutarnji list  Foto: Marina Punat

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN