Metro i CRANE potiču digitalizaciju malog i srednjeg poduzetništva u HoReCa kanalu

METRO Cash & Carry i Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE, potpisali su  Sporazum o suradnji s ciljem osnaživanja digitalnih kapaciteta malih i srednjih poduzetnika, povezivanja hrvatskih startupova s...

METRO Cash & Carry i Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE, potpisali su  Sporazum o suradnji s ciljem osnaživanja digitalnih kapaciteta malih i srednjih poduzetnika, povezivanja hrvatskih startupova s potencijalnim partnerima u poslovnom sektoru te razvoja domaćih startupova.

Glavni cilj suradnje je povezivanje hrvatskih startupova i vlasnika restorana, hotela i drugih ugostiteljskih obrta kako bi se stvorile prilike za digitalizaciju i modernizaciju sektora malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj.

Sektori kojima će METRO i CRANE posvetiti posebnu pažnju pri poticanju digitalizacije poslovanja malih i srednjih poduzetnika su ugostiteljski sektor i neovisni trgovci, odnosno grupe profesionalnih kupaca kojima METRO pruža kontinuiranu podršku u poslovanju. “METRO i američka tvrtka Techstars pokrenuli su METRO Techstars Accelerator, prvi globalni program namijenjen startupovima koji nude inovativne tehnološke aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i ugostitelja. Želimo pružiti podršku razvoju hrvatskih startupova i iskustvo koje smo stekli u provedbi Techstars METRO Acceleratora iskoristiti kako bismo povezali hrvatske startupove s profesionalnim kupcima METRO-a i omogućili im daljnji razvoj poslovanja u skladu s najnovijim trendovima“, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

Marc Carena (METRO)_Davorin Stetner (CRANE) (2)

Tako će METRO i CRANE omogućit povezivanje hrvatskih startupova i vlasnika restorana, hotela i drugih ugostiteljskih obrta te neovisnih trgovaca kako bi se stvorile prilike za digitalizaciju i modernizaciju sektora malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj i potaknuo daljnji razvoj inovativnih rješenja za unapređenje njihova poslovanja. „Inicijativu Metroa kao jednog od lidera u svom sektoru prihvatili smo bez previše razmišljanja. Svaki korak koji omogućuje nove, dobre prilike za poduzetnike pozdravljamo i aktivno podržavamo. Ova inicijativa omogućit će bolju detekciju startupa u ugostiteljskom i turističkom sektoru te njihovu priliku za brz rast poduprijet kompanijama poput METRO-a“, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE.

Kao u prvi korak METRO Cash & Carry i CRANE će 17. veljače 2017. godine u Inovacijskom centru – HUB385 organizirati MeetUp na kojem će sudjelovati hrvatske startupovi te ugostitelji i hotelijeri koji su zainteresirani za digitalizaciju poslovanja te za inovacije koje nude tehnološki startupovi. O važnosti inovacije i digitalizacije za HoReCa sektor (hoteli, restorani, catering) govorit će glavni direktor METRO Techstars Acceleratora Alexander Zumdieck.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN