Ministar Cappelli: Pokazatelji dolazaka i noćenja, kao i turistička potrošnja su na razini naših očekivanja

Ministar turizma Gari Cappelli danas je boravio u Balama gdje je obišao kamp Mon Perin, njihov tematski bazenski kompleks Paleo Park i utvrdu Fort Forno. Nakon obilaska kampa Cappeli...

Ministar turizma Gari Cappelli danas je boravio u Balama gdje je obišao kamp Mon Perin, njihov tematski bazenski kompleks Paleo Park i utvrdu Fort Forno.

Nakon obilaska kampa Cappeli je izjavio kako je zadovoljan turističkom sezonom te naglasio kako ulaganje u kvalitetu donosi rezultate. „Nakon ključnih ljetnih mjeseci u ovoj turističkog godini sa zadovoljstvom mogu reći kako su pokazatelji dolazaka i noćenja, ali i financijski pokazatelji turističke potrošnje na razini naših očekivanja i predviđanja te u prvih osam mjeseci na razini cijele Hrvatske pokazuju rast od pet posto u dolascima, odnosno dva posto u noćenjima” istaknuo je Cappelli. 

Kamp Mon Perin u ukupnom proračunu općine Bale sudjeluje s čak 21 posto davanja, a nalazi se u neposrednoj blizini srednjovjekovnog gradića Bala. Kamp pruža smještaj na prostranim i opremljenim parcelama, na kamp mjestima namijenjenima prvenstveno šatorima, ali i u mobilnim kućicama. Kao dodatne sadržaje kamp nudi animacijske programe, događanja za djecu i odrasle, brojne sportske i rekreacijske sadržaje te restorane, beach barove i kino na otvorenom. Kamp raspolaže i s vlastitim vrtom iz kojeg gosti mogu nabaviti svježe voće i povrće. 

Foto. Kamp Mon Perin

Danas sam se nakon obilaska ovog kampa još jednom uvjerio kako ulaganje u kvalitetu donosi rezultate te omogućuje produljenje poslovanja na veći dio godine. Primjer za to je i kamp Mon Perin koji u dosadašnjem dijelu godine bilježi rast od osam posto, a u koji je u posljednje tri godine uloženo 100 milijuna kuna “ zaključio je Cappelli.

Prema podacima iz sustava eVisitor u Istri trenutno boravi preko 175.000 turista od čega je najviše gostiju iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i Velike Britanije dok su s dalekih tržišta najbrojniji gosti iz Sjedinjenih Američkih Država i Australije. 

Istru tijekom čitave godine posjeti oko 4,5 milijuna turista, od čega općinu Bale i grad Buzet oko 70 tisuća gostiju koji ostvaruju oko 400.000 noćenja.  Od početka godine općina Bale i grad Buzet ostvarili su rast dolazaka od tri posto i rast noćenja od osam posto pri čemu su najviše noćenja ostvarili gosti iz Njemačke, Slovenije, Italije i Austrije.

Rezultati ankete koju je Hrvatska gospodarska komora provela prije par dana među svojim članicama, također prevladava stav da turistička sezona nije podbacila, a glavni zaključak iste je kako je ulaganje u kvalitetu ponude ključ uspjeha u turizmu.

/ / / VELIKO ISTRAŽIVANJE HGK: TREĆINA ISPITANIKA SMATRA DA JE VISOKA SEZONA NA ISTOJ RAZINI KAO I PROŠLE GODINE

Više o odličnoj pirči kampa Mon Perin pročitajte u prilogu.

Naslovna fotografija: Kamp Mon Perin

POVEZANE VIJESTI:

KAMP “MON PERIN” KAO ODLIČAN PRIMJER USPJEŠNE KAMP PRIČE

Povezane vijesti: