Ministar Cappelli u radnom posjetu Francuskoj

Ministar turizma Gari Cappelli službeno boravi u Francuskoj, u Parizu gdje je održao niz sastanka s predstavnicima turoperatora i zrakoplovnih prijevoznika, s ciljem poboljšanja dosadašnje suradnje i jačanja promocije...

Ministar turizma Gari Cappelli službeno boravi u Francuskoj, u Parizu gdje je održao niz sastanka s predstavnicima turoperatora i zrakoplovnih prijevoznika, s ciljem poboljšanja dosadašnje suradnje i jačanja promocije Hrvatske na tom tržištu, ističu iz Ministarstva turizma.

U sklopu boravka u Francuskoj, ministar Cappelli danas se sastao s predstavnicima avio kompanije Volotea. Riječ je o prijevozniku koji je prošle godine otvorio nove četiri zračne linije za Hrvatsku (Dubrovnik i Split), a s obzirom na prošlogodišnje odlične rezultate u prodaji ove godine namjeravaju uvesti još dvije dodatne linije iz Strasbourga i Marseillea za Dubrovnik i Split te povećati broj sjedala za 52 posto. Cilj im je i te destinacije također i dodatno povezati s Španjolskom i Italijom. S ministrom Cappellijem razgovarali su i o mogućnostima podrške i suradnje u promociji, kao i mogućnostima uvođenja linija za nove destinacije u Hrvatskoj. Naime, žele otvoriti letove za Pulu, Rijeku i Zadar, a zainteresirani su i za Zagreb. Pri tome su predstavnici Volotea istaknuli kako im je cilj do 2020. godine realizirati prijevoz od 220 tisuća gostiju u Hrvatsku za što je ministar Cappelli izrazio veliko zadovoljstvo s obzirom da samo 25 posto turista iz Francuske putuje izvan zemlje.

Ministar Cappelli danas je razgovarao i s predstavnicima Transaviae, niskotarifne aviokompanije grupe Air France-KLM koja nudi letove u preko 100 europskih destinacija, među kojima su i Dubrovnik, Split i Zadar. Za ovu godinu namjeravaju povećati broj sjedala za Dubrovnik, a s ministrom su razgovarali i o planovima za narednu godinu, odnosno novim linijama  za Zagreb i Pulu te mogućnostima o uvođenju linija za Krk (Rijeku).

zracnalukapula1

Temeljem sastanaka s avio prijevoznicima ministar Cappelli istaknuo kako se ozbiljno pregovara oko novih linija, posebice zbog novih hotela visokih kategorija koji su u izgradnji. Poseban naglasak je stavio na Zagreb, Istru i Krk (Rijeka) s obzirom da su veoma blizu i drugim destinacijama kao što su otoci i kontinentalna Hrvatska koji bi mogli biti interesantni gostima iz Francuske zbog kulturne i gastro ponude. Ministar je također predstavio Zagreb kao najbolju božićnu destinacija i predložio vikend letove tijekom razdoblja adventa za Zagreb kojeg svake godine posjećuje sve više gostiju.

U nastavku dana, ministar Cappelli se sastao s predstavnicima Karavel grupe, drugog najvećeg organizatora putovanja (nakon Visit Europe) u Europi i najvećeg za ponude u Hrvatskoj čije internet stranice svaki mjesec posjećuje preko 17 milijuna korisnika. Grupa Karavel uključuje niz agencija kao što su Karavel Promovacance, Fram i Plein Vent, a koji su specijalizirani za različite tržišne niše. Prošle godine grupa je ostvarila 13 postotni rast u prodaji, a trenutno imaju  povećanje u bookingu od 7 posto za Hrvatsku. Najavili su i daljnje proširenje ponude za Hrvatsku koja je percipirana kao vrlo sigurna destinacija.

Podsjetimo, ministar Cappelli se jučer sastao s predstavnicima niza turoperatora kao što su Pierre & Vacances, jedan od europskih lidera organiziranog apartmanskog turizma, grupacije Voyageurs du Monde, visokokvalitetnim organizatorima putovanja specijaliziranima za putovanja „po mjeri“ i pustolovni turizam te predstavnikom Udruženja francuskih turoperatora (SETO) u čijem su sastavu 73 najznačajnija francuska organizatora putovanja. Turoperatori su s obzirom na odlične rezultate u prodaji i potražnji za Hrvatskom tijekom protekle godine najavili proširenje svojih ponuda u ovoj i narednim godinama.

Prema podacima iz sustava eVisitor i eCrew, 2016. godine iz Francuske je ostvareno 500 tisuća dolazaka te gotovo 2 milijuna noćenja, odnosno ostvareno je 27 tisuća dolazaka i 150 tisuća noćenja više gostiju iz Francuske nego li tijekom 2015. godine. Prema udjelu u ukupnim noćenjima turisti iz Francuske bili su u 2016. godini na 12. mjestu.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN