Ministarstvo turizma i sporta održalo sastanak s regionalnim turističkim zajednicama

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je održala radni sastanak s predstavnicima županijskih turističkih zajednica. Uz ministricu sastanku je prisustvovala i državna tajnica Sandra Herman te direktor Hrvatske...

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je održala radni sastanak s predstavnicima županijskih turističkih zajednica. Uz ministricu sastanku je prisustvovala i državna tajnica Sandra Herman te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. 

Ministrica Brnjac zahvalila se prisutnima na dosadašnjem radu te istaknula kako će se ovakve koordinacije održavati češće u svrhu što boljeg implementiranja strateških i operativnih planova. Vi ste kralježnica našeg sustava. Vjerujem da otvorenim dijalogom i pravodobnom razmjenom informacija, možemo doprinijeti kvalitetnijem i sustavnijem rješavanju izazova u idućem razdoblju“, naglasila je ministrica Brnjac.

Predstavnici regionalnih turističkih zajednica ministrici i suradnicima predstavili su konkretne probleme i sugerirali prijedloge u cilju što kvalitetnije prilagodbe na COVID situaciju, izrazivši zadovoljstvo ovakvim oblikom suradnje. 

Foto: Ministarstvo turizma i sporta

Ministrica Nikolina Brnjac istaknula je kako je sada prilika za strateški zaokret, kako u organizaciji turističkog sektora tako i u pronalaženju najboljih rješenja za naredno razdoblje. „Započeli smo inicijalne administrativne korake za izradu dugoročne sektorske strategije pod nazivom Strategija razvoja održivog turizma do 2030. godine. Po prvi puta u postupku smo i izrade Studije utjecaja na okoliš. Dokumenti su to oko kojih je važno postignuti suglasje privatnog i javnog sektora jer će upravo oni odrediti daljnji smjer razvoja turizma“, dodala je ministrica Brnjac te pozvala predstavnike turističkih zajednica na suradnju i proaktivnu komunikaciju.

Svi sudionici sastanka složni su kako prilika razvoja svakako „leži“ i u korištenju EU fondova, ali i u usklađivanju Pravilnika te pravovremenim smjernicama za provedbu rada i programa kao i o razmjeni iskustva i znanja. 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN