Mobilna aplikacija CovidGO dostupna na Google Play i Apple Store

Mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda, osim na Apple Store trgovini aplikacija, od jučer je dostupna i u Google Play trgovini. Aplikacija omogućava validaciju QR kodova...

Mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda, osim na Apple Store trgovini aplikacija, od jučer je dostupna i u Google Play trgovini.

Aplikacija omogućava validaciju QR kodova na EU digitalnim COVID potvrdama izdanim u Republici Hrvatskoj i državama članicama EU. Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju.

CovidGO ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu. U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem.

Mobilna aplikacija CovidGO za građane je besplatna, a sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, olakšat će provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Do sada je svoju potvrdu preuzelo više od 300.000 tisuća građana.

Covid potvrde za koncerte i festivale

Što se tiče upotrebe digitalnih potvrda na nacionalnoj razini, njihova će se uporaba odnositi na klubove, koncerte, manifestacije i druga događanja koja se odnose na okupljanje više od 100 ljudi.

Inače, od 2. srpnja digitalne covid potvrde izdavaju se, osim putem sustava eGrađanin, i u 150 ispostava HZZO-a, te na mjestima gdje se obavljaju testiranja na covid-19, kojih je trenutno oko 150.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN