Na 64 lokacije diljem Istre obilježit će se Svjetski dana turizma

Upravni odjel za turizam Istarske županije i ove godine, šesti put za redom organizira i potiče na uključivanje u obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri.  Ove godine se Svjetski...

Upravni odjel za turizam Istarske županije i ove godine, šesti put za redom organizira i potiče na uključivanje u obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri. 

Ove godine se Svjetski dan turizma održava pod geslom :“TOURISM FOR INCLUSIVE GROWTH / TURIZAM ZA UKLJUČIV RAZVOJ”.

”Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri 2021. godine održati će se u subotu 02. i nedjelju 03. listopada od 10-18 sati na 64 punkta diljem Istre na kojima svoja vrata otvaraju turističke atrakcije koje se mogu koristiti uz popuste do 50% ili potpuno besplatno. Tako našu ponudu činimo pristupačnijom s ciljem što boljeg upoznavanja sa sadržajima i atrakcijama u Istri, te samim time jačamo promociju Istre.” istaknula je pročelnica UO za turizam Nada Prodan Mraković.

Svi zainteresirani će, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, moći posjetiti brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se uključili u akciju. Također, u manifestaciju su se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima. 

”U Odjelu za turizam vjerujemo da ćemo, u skladu s ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma, i ovom manifestacijom ukazati na domaće, autohtone proizvode, ponudu i usluge te potaknuti na potrošnju i time dati potporu lokalnim sadržajima. Samim time doprinosimo uključivom razvoju, odnosno razvoju novih, manje poznatih sadržaja koji su najviše pogođeni nastalom krizom posljednjih godina. Na taj način potičemo održivi i odgovorni razvoj turizma. te u konačnici, ukazujemo na važnost turizma koji utječe na ekonomske, socijalne, kulturne i ekološke segmente.” zaključila je Prodan Mraković.

Foto: Istria Bike

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN