Na Lošinju se prvi puta igra ATP turnir LOŠINJ OPEN

Na otoku s dugom teniskom tradicijom od ove je jeseni, od 18. do 24. listopada, u kalendaru teniski turnir LOŠINJ OPEN u kategoriji ATP CHALLENGER 80, što je još...

Na otoku s dugom teniskom tradicijom od ove je jeseni, od 18. do 24. listopada, u kalendaru teniski turnir LOŠINJ OPEN u kategoriji ATP CHALLENGER 80, što je još jedan iskorak u učvršćivanju Lošinja kao prepoznatljive teniske destinacije.

U sklopu Ljubičić teniske akademije, koja od ove godine na Lošinju okuplja profesionalne tenisače i mlade natjecatelje, u ovom će sportskom spektaklu, kao i prirodnim ljepotama otoka Lošinja, moći uživati svi teniski entuzijasti. 

Uz Ivana Ljubičića, jednog od najboljih hrvatskih sportaša koji je ujedno i domaćin turnira, svoj dolazak na turnir LOŠINJ OPEN već su najavili Talijan Marco Cecchinato, nekadašnji 16. igrač svijeta i pobjednik ATP turnira u Umagu, te ruski tenisač Teymuraz Gabashvili, nekadašnji 43. igrač svijeta. Nakon odličnog nastupa na ATP Challengeru u Napulju, na Lošinj će doputovati i mladi Duje Ajduković, koji će zajedno s Ninom Serdarušićem braniti hrvatske boje. 

„Kada sam pokretao Ljubičić tenisku akademiju želja mi je bila da ona postane jedan od vodećih teniskih centara na svijetu, a Lošinj sam prepoznao kao idealno mjesto gdje će se kvalitetno razvijati talent i sportske vještine. Ponosan sam na suradnju s parterima koji su pomogli organizirati ovakav događaj koji, ne samo da će postaviti nove standarde profesionalnog tenisa, već i doprinijeti popularnosti sporta, ali i Lošinja kao destinacije“, naglasio je Ivan Ljubičić, slavni tenisač, vrhunski trener i pokretač Ljubičić teniske akademije. 

Suradnja Ivana Ljubičića i Jadranka grupe dodatno je doprinijela brendiranju otoka Lošinja kao atraktivne destinacije, a LOŠINJ OPEN kao prvi turnir ove kategorije koji se održava na Lošinju, učvrstit će nastojanja da ovaj otok vitalnosti bude mjesto okupljanja zaljubljenika u tenis iz cijeloga svijeta. Turnir je ujedno i jedini Challenger u Europi u tom razdoblju, što je dobar preduvjet da ovaj sportski događaj postane tradicija i dobije zasluženo mjesto u ATP kalendaru. 

Organizator turnira iz ATP Challenger serije, koji će brojne posjetitelje privući na teniske terene u sklopu Vitality Hotela Punta u Velom Lošinju, je Jadranka Turizam d.d. u suradnji s Ljubičić teniskom akademijom te uz partnerstvo Teniskog kluba “Lošinj – Jadranka”, Jadranka trgovine, TZ Kvarnera, TZ Malog Lošinja i proizvođača vrhunske sportske opreme HEAD, dok je direktor turnira Mario Višak iz Teniskog kluba „Lošinj – Jadranka“.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN