Na ovogodišnjem PLACE2SKI sajmu nastupit će 50 izlagača iz sedam zemalja

Sajam Skijanja u Family Mallu Zagreb održava se 14. i 15. listopada

Autor:  HrTurizam.hr

13. listopada 2023.

Svi ljubitelji skijanja, rezervirajte dane vikenda 14. i 15. listopada, za Family Mall u Zagrebu. Sajam PLACE2GO bit će otvoren od 10 do 19 sati, a ulaz je slobodan.

Oduvijek ste se veselili zimi i zimskim radostima - pod njima podrazumijevajući skijanje, sanjkanje, bordanje, kuhano vino, posjet adventima, duge šetnje po zasniježenoj šumi - ali i kupovinu zimske opreme, uključujući onu u kojoj ćete juriti bijelim padinama? 

Posebno vas raduje druženje s prijateljima, upoznavanje novih zaljubljenika u zimske aktivnosti i naravno, neizostavni Après-ski partiji? Ako je to istina, ovo je sajam za vas!

Vrijedne nagrade na kreativnom natječaju

Nakon deset uspješno realiziranih međunarodnih sajmova turizma PLACE2GO u Areni Zagreb, najavljen je drugi po redu međunarodni sajam skijanja, PLACE2SKI.

Ovaj sajam predstavlja iskorak prema organizaciji manjih, specijaliziranih sajmova koji će biti nadopuna glavnom sajmu turizma u Areni, ali i prilika da se bolje i kvalitetnije predstave izlagači iz određene grane turizma.

"Na ovogodišnjem PLACE2SKI sajmu nastupit će 50 izlagača iz sedam zemalja - Austrije, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine Crne Gore i Hrvatske", rekla je za HrTurizam Damjana Domanovac, direktorica međunarodnog sajma skijanja PLACE2SKI.

"Kod hrvatskih izlagača prednjače turističke agencije i distributeri skijaške opreme, a kod ostalih hotelijeri i skijališta. Posjetitelje očekuju brojne vrijedne nagrade na kreativnom natječaju, poput vikend skijanja u Sloveniji, Austriji i Bosni i Hercegovini, skijaških karata, škola skijanja i vrijedne ski opreme", naglasila je, uz napomenu da sudjelovati mogu svi posjetitelji.

Turističke agencije će na sajmu vršiti direktnu prodaju, što znači kako će pomoći posjetiteljima da pronađu svoje idealno skijalište. Skijaške aranžmane moći će uz određeni popust ugovoriti i platiti na licu mjesta, ističe Domanovac.

"Drago nam je da će ove godine kao posjetitelji doći mnogobrojna skijališta koja su se najavila jer žele vidjeti kako izgleda naš sajam. Naime, sajmova skijanja u svijetu baš i nema previše jer su vrlo specijalizirani. U Europi ih ima tek nekoliko. Osobito nam je drago što će se ta skijališta sljedeće godine aktivno prodružiti kao izlagači na sajmu", otkriva Domanovac.

Popis sudionika

Prvi sajam skijanja održan u Family Mallu od 1. do 2. listopada 2022. godine privukao je velik broj ljubitelja skijanja i svih zimskih sportova. Kvalitetna ponuda izlagača i veliki interes posjetitelja opravdali su ideju organizacije nišnih sajmova okrenutih ciljanoj publici, priopćili su organizatori. 

Ovaj tim bavi se organizacijom sajmova od 1999. godine, a one u sferi turizma organiziraju od 2012. 

Neki od izagača na ovogodišnjem PLACE2SKI su sljedeći:

Žuti Mačak - nudi sve za skijanje na jednom mjestu. U ponudi su skijaški aranžmani na svim svjetskim skijalištima, te škola skijanja kako u inozemstvu, tako i na Sljemenu za sve uzraste. U trgovini Žutog mačka možete pronaći vrhunske brendove za skijanje, a također možete unajmiti skijašku opremu i obaviti servis skija.

Dorf SCHÖNLEITN je selo s udobnošću hotela. Nalazi se samo nekoliko minuta od jezera Faaker See i nudi odmor između planina i jezera. Savršeno je za obitelji i aktivne skijaše. Obnovljene seoske kuće odišu austrijskim šarmom, a boravak u udobnim apartmanima koji spajaju tradiciju i suvremeni stil pravo je iskustvo.

Skijalište Nassfeld u Koruškoj nudi obilje sunca i zabave na 110 kilometara savršeno uređenih skijaških staza i spada među 10 najboljih austrijskih skijališta. Do staza vodi 30 žičara i vučnica, a na raspolaganju su i brojni restorani i kuće na stazi.

Skijališta Crne Gore na najljepši način prikazuju potencijale netaknute prirode, parkova, planinskih vrhova, rijeka, jezera…

Crna Gora s pravom nosi riječ "planina" u svom nazivu, budući da se više od 60% njenog teritorija nalazi na nadmorskoj visini iznad 1000 metara. Jedna od najljepših crnogorskih planina je Bjelasica, koja je okružena gradovima Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje i Berane.

Skijalište Golte nije samo destinacija za skijaše, već moderno zimsko sportsko i turističko središte u kojem ćete pronaći sve što vam je potrebno za odličan zimski odmor. Riječ je o destinaciji s više od pola stoljeća tradicije. Osim skijanja, nudi smještaj s 4 zvjezdice u Wellness hotelu Montis, bogatu gastronomsku ponudu i raznovrsne zimske aktivnosti.

SKI TEAM CMROK organizira školu skijanja za sve uzraste na skijalištu Kreischberg/St. Lorenzen ob Murau u Austriji.

BAN TOURS nudi više od 30 skijaških destinacija, preko 130 objekata i 8 hrvatskih ski škola, sve poduprto s 25 godina iskustva u organizaciji skijaških aktivnosti.

Azur Tours nudi povoljne, zabavne i ugodne skijaške avanture u Austriji, Italiji, Francuskoj i Sloveniji. Nude i tradicionalno vikend skijanje na Nassfeldu kako bi započeli skijašku sezonu.

Više informacija o sajmu i kompletnu listu izlagača pronađite na web stranici PLACE2SKI.

Prošlogodišnji ugođaj na sajmu pogledajte u videu:

PLACE2SKI specijalizirani je sajam skijanja koji organizira tim koji stoji iza uspješnog međunarodnog sajma turizma, PLACE2GO i specijaliziranog sajma Camping&Outdoor te organizacijskog tima Family malla. 

Fokusiran na zimski turizam, sajam skijanja PLACE2SKI pruža platformu izlagačima iz cijeloga svijeta s ciljem predstavljanja svoje ponude ciljanoj publici ljubitelja skijanja i zimskih sportova.

Foto: Banff Sunshine Village / Unsplash 

Autor:  HrTurizam.hr

13. listopada 2023.